Ušteda prostora u malim dečjim sobama

by | November 15, 2013
Mala dečija soba

Nameštaj koji štedi prostor je pametna solucija za stanove malih dimenzija, naročito male dečje sobe u kojima bi ipak trebalo da bude dovoljno mesta za igru.

Skoro svake godine svi renomirani dizajneri enterijera nadmeću se u iznalaženju rešenja za uređenje dečjih soba sa manjkom prostora.

Police sa knjigama Dečija soba

Članak se nastavlja posle reklama

Španski dizajner Sergi Mengot, koji se smatra specijalistom za uređenje upravo malih dečjih soba, nedavno je predstavio svoje najnovije radove.

Za razliku od većine dizajnera koji primenjuju rešenja kao što su kreveti na sprat, ležaji sa ugrađenim skladišnim prostorom, odnosno elementi koji se ugrađuju na zid, Mengot je svojom kolekcijom ponudio mnogo više.

Plava dečija soba Praktične ladice

Članak se nastavlja posle reklama

Poznati dizajner prikazao je nekoliko veoma inteligentnih rešenja za uštedu prostora i  komada nameštaja koji se najčešće nalaze u dečjoj sobi, uspešno primenivši ideju o dva kreveta smeštena jedan ispod drugog u suprotnom smeru, sa garderoberom pored donjeg ležaja.

Praktična soba

Članak se nastavlja posle reklama

Pri tome je od gornjeg ležaja napravio specifičan krevet-kovčežić sa fiokama za odlaganje stvari umesto klasičnog ormana.

Funkcionalna soba

Članak se nastavlja posle reklama

Ovim inovativnim idejama za pametnu uštedu prostora u dečjoj sobi Sergi Mengot zaista je otišao nekoliko koraka dalje u odnosu na sva dosadašnja dizajnerska rešenja na istu temu.

Izvor: stylisheve.com

Članak se nastavlja posle reklama