Najlepše boje za hodnik i veseliji utisak o domu

by | August 26, 2023
boje za hodnik

Na kraju krajeva, ulaz u dom doprinosi utisku o celokupnom enterijeru, a boje za hodnik imaju glavnu ulogu u tome jer ga mogu učiniti primamljivijim.

Najlepše boje za hodnik i veseliji utisak o domu

Zelena

Simbolizuje prirodu i svežinu, pa je zelena boja trajni favorit kada je u pitanju enterijer.

Boja takođe deluje kao efikasan most između spoljašnjosti i iznutra kada se koristi u hodniku. Kada je koristite na tapetama ili nameštaju, boja donosi olakšanje i eleganciju. Osim toga, dobra je podloga za druge prirodne nijanse.

Kako da vam hodnik uvek prijatno miriše?

Bela boja za tihi luksuz u hodniku

O ukrašavanju belom bojom ima mnogo toga da se kaže. Ova svestrana neutralna je jedna od najpopularnijih ideja za bojenje enterijera, i lako je zaključiti zašto. Dekoracija belom bojom nudi prazno platno koje osvetljava tamne prostore i može učiniti da čak i mali hodnici deluju svetlije i prostranije.

Najbolje od svega je što se harmonično slaže sa svim bojama, pa ćete ih moći jednostavno uneti u prostor. Da biste izbegli da se beli hodnik ili ulaz oseća sterilnim, dobar način da zagrejete belo je kroz teksture.

Terakota

Prizovite sreću i toplinu uzdižući ton terakote. Topla, zemljanost terakote je mešavina crvenih i narandžastih tonova, ali sa naglaskom na crvenoj boji. Prelepo radi sa toplim neutralnim, prirodnim drvetom i akcentima crne i braon boje.

Kao najstimulativnija i najsnažnija boja na svetu, crvena može dodati uzbuđenje i dramu prostoru, ali takođe može biti neodoljiva u prostorijama u kojima želite da se opustite.

Žuta boja unosi pozitivnost u dom

Budite inspirisani da ukrasite svoj hodnik žutom bojom – najveselijom bojom, koja garantovano unosi toplinu i živahnost u svaki prostor.

Svestranost žute čini je omiljenim elementom u šemama ukrašavanja za dizajnere enterijera. Ipak, žuta boja je ona koje se ljudi često plaše da koriste ali zapravo je fantanstičan izbor koji podiže prostor i čini ga zanimljivijim.

Boje za hodnik: Kobalt plava

Kobalt plava, omiljena među dizajnerima, odličan je izbor koji osvetljava čak i tamnije prostore svojim vizuelnim izgledom. Nijansa se dobro slaže sa svetlijim nijansama plava za osećaj šika sa Rivijere.

 


Miljana Momirović

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus