Kako da od jednostavnog izgleda postignete luksuzno predsoblje?

by | October 1, 2023
luksuzno predsoblje

Ako vaš hodnik deluje hladno, uz samo nekoliko elemenata i bez mnogo truda možete postići luksuzno predsoblje koje podiže utisak o domu.

Kako da od jednostavnog izgleda postignete luksuzno predsoblje?

Stona lampa

Tihi luksuz u dizajnu enterijera zavisi od osvetljenja koje stvara posebnu atmosferu. Meko, prigušeno i nikako iznad glave. Dakle, jednostavan način za stvaranje luksuznog predsoblja je da se odvojite od oštrog osvetljenja na ulazu koje je tako često u ovim praktičnim prostorima i dodate stonu lampu. Ili ako nemate površinski prostor za lampu, zidna lampa će imati isti efekat.

Kako da uredite mračan i mali hodnik u stanu?

Minimalizam u hodniku

Minimalizam će uvek biti u trendu u ovom ili onom obliku, a trenutno je način da se on primeni na mekši, topliji način. Tihi luksuz je upravo ovo, slojevitija verzija minimalizma koja je pogodnija i praktičnija, koja još uvek ima skroman, jednostavan stil, ali je slojevitija i prijatnija.

Predsoblje postavlja ton celom domu i predstavlja prvi utisak koji gosti stiču. Stoga bi trebalo da bude miran, primamljiv i bez nereda. Minimalistički pristup često najbolje funkcioniše – sto sa samo nekoliko odabranih predmeta, možda skulpturalna činija ili lampa, mogu da unesu osećaj reda.

Razmislite o tome da ugradite ogledalo na ulazu, koje može stvoriti iluziju prostora i reflektovati prirodno svetlo. Vizuelno lagan ormarić za cipele ili klupa sa skrivenim prostorom za odlaganje mogu umanjiti nered. Na kraju, uzmite u obzir nežne, neutralne palete boja koje odišu sofisticiranošću i smirenošću.

Fokusna tačka za tihi luksuz u hodniku

Sto u centru ulaznog hodnika je tako luksuzan dodatak. Tako je elegantno imati komad nameštaja u centru prostora, umesto da sav nameštaj u hodniku bude gurnut uz ivicu sobe. Dakle, ako imate prostora, dodajte prekrasan okrugli sto na sredini vašeg ulaza. To daje prostoriji neočekivanu fokusnu tačku i površinski prostor za dodavanje dekorativnih predmeta.

 

Pod u hodniku

Budući da su predsoblja obično jedne od najmanjih prostorija u kući, a takođe moraju biti i praktični prostori. Zbog toga elementi kao što su boje zidova ulaza i podovi mogu imati tako veliki uticaj jer često u hodniku nema mnogo toga što bi odvratilo pažnju od zidova i podova.

Zato obratite mnogo pažnje na pod jer on može postati prelepa fokusna tačka sobe dodajući suptilne šare, teksturu i slojeve – što je sve ključno za luksuzan stil.

Tepih za luksuzno predsoblje

Ovo je zaista jednostavan način da svom predsoblju dodate malo luksuza. Postavljanje tepiha će dodati mekoću, dodatnu teksturu i one sve važne slojeve.

Tepih je takođe lepa prilika da unesete neke suptilne šare u prostor. Tihi luksuz bi mogao biti više na minimalističkoj strani, ali je prostor izgleda privlačno, kao i sofisticirano. Unošenje samo malo šare neutralnih tonova sprečiće da se predsoblje oseća kao raskošan prostor bez karaktera.

 


Miljana Momirović

irina88w/GettyImagesPlus