Savršeno organizovana kućna kancelarija

by | August 20, 2023
Savršeno organizovana kućna kancelarija

Bilo da radite od kuće, pratite hibridni raspored ili jednostavno trebate prostor kod kuće za plaćanje računa, organizovana kancelarija je od suštinskog značaja.

Kućna kancelarija: Savršeno organizovana

To je posebno važno za one koji nemaju posebno određenu kućnu kancelariju, već su svoj radni prostor postavili u spavaćoj sobi ili stvorili udobnu “cloffice”. U malim prostorima, svaki centimetar je bitan, pa je maksimiziranje dostupnog prostora pametan način da se spreči nered.

Iako organizatori za radni sto i  police mogu pomoći da sortirate kancelarijski materijal, postoji još jedno (često zanemareno) područje koje trebate iskoristiti. Bez obzira na vrstu stola koju koristite, postoji mnogo načina da iskoristite prostor za odlaganje ispod njega. Pogledajte sledeće ideje za odlaganje ispod radnog stola kako biste organizovali svoje radne predmete i držali ih van puta.

Članak se nastavlja posle reklama

Kućna kancelarija: Saveti za organizaciju

Nadam se da ste do sada postali što manje zavisni od papira, jer se fizički papiri često nagomilavaju brže nego što možemo da se snađemo. Ipak, uvek će biti nekih dokumenata koje treba čuvati, čak i ako je to samo privremeno. Pronađite malu klupu ili fioku na točkovima koja se može provući (i uklopiti) ispod stola kako biste organizovali svoje dokumente i sprečili da zauzimaju prostor na radnoj površini.

Ako vaš sto nema svoj set fioki ili postoji ravna površina ispod radne površine, razmislite o dodavanju organizacione tace koja će se kliziti unutra i van po potrebi. Ove tace su posebno dizajnirane za stolove i dolaze u različitim stilovima i završnim obradama. Neke zahtevaju bušenje na dno stola, dok se druge jednostavno lepe za njega. Obično su plitke, pa ih koristite za odlaganje sitnog materijala koji želite da imate pri ruci, kao što su dodatni olovke, markeri i nekoliko listića za beleške.

Članak se nastavlja posle reklama

Opšte je poznato da se korpe ispod polica koriste za organizaciju kuhinjskih ormarića, ali ovakva korpa može kliziti i na radnu površinu i horizontalno držati sveske i planere. Nemaju pojedinačne pregrade kao korpa ispod radnog stola, pa izbegavajte ubacivanje sitnih predmeta u njih, jer može biti teško održavati red.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova ideja može funkcionisati samo za posebno visoke površine, kao što je sto za stajanje. Sakrijte kolicima sa više nivoa pune kancelarijskog materijala ispod svog stola za lako dostupan pristup. Koristite organizatore, kao što su kontejneri ili korpe, unutar polica da biste održavali stvari podeljenim u kategorije. Ovo posebno dobro funkcioniše za stolove koji nemaju ugrađene fioke.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages