5 sastojaka za dekadentnu spavaću sobu

by | January 25, 2014
Dekadentna spavaća soba

Danas se bavimo dekadencijom, a koja prostorija u domu je pogodnija za dekadenciju od – spavaće sobe. Priznajmo – život može da bude težak. Zar onda nije lepo na kraju dana se opustiti u luksuznom prostoru, okruženi plišom, neodoljivim teksturama i komforom?

Šta čini spavaću sobu dekadentnom?

Evo pet elemenata na koje treba obratiti pažnju ukoliko se želi postići utisak dekadencije u spavaćoj sobi.

Šik posteljina

Posteljina je jedan od najvažnijih elemenata. Ciljajte na raznovrsnost tekstura. Za gest dobrodošlice, nonšalantno prebacite zanimljivo ćebe ili prekrivač preko kreveta.
Jastučnice neka budu drugačije i upadljive. Ništa neće bolje naglasiti opuštajuću vibraciju u prostoru od raznobojnih jastučnica.

Šik posteljina

Senzualno osvetljenje

Osvetljenje je odličan način da podesite atmosferu u spavaćoj sobi. Birajući različite izvore svetla možete postići romantičan, dramatičan ili opuštajuć efekat.

Senzualno osvetljenje

Fotelje u trendu

Fotelje ili stolicu u spavaćoj sobi nisu neophodnost ali će svakako uneti dozu dekadencije u svaku spavaću sobu. Jedini problem je što nemaju sve sobe dovoljno prostora u koji može da stane ovaj element.

Fotelje u trendu

Upadljivi tepih

Ništa neće prijati posle napornog dana, ili rano ujutro, kao onaj osećaj kada uronite noge u mek tepih. Ukoliko želite dodatni komfor, birajte što čupaviji i što mekši tepih. Osim mekoće i udobnosti, tepih će svojim dezenom i teksturom dodatno doprineti prostoru vizuelno.

Upadljivi tepih

Nepotrebni dodaci samo za uživanje

Završavamo ovu listu sa vrhunskim dekadentnim elementom: nepotrebnim detaljima za uživanje. Znate, sve one stvari koje nisu neophodne ali vam se čini da se bez njih ne može živeti. Vaza, sveća, predivno ogledalo. Neophodnost? Nikako, ali to ne čini da ih manje želimo.

Nepotrebni dodaci samo za uživanje

Nagradite se nekim od ovih detalja i zahvaljivaćete sebi kasnije. Uostalom, predivni detalji su ti koji čine razliku!

Izvor: decoist.com