Boja posteljine utiče na kvalitet sna

by | September 27, 2017

Bez ikakve dileme, posteljina je detalj koji u svaku spavaću sobu donosi veliku promenu. Kada je u pitanju estetika, rukovodite se prevladavajućim bojama – time ćete postići harmoniju u enterijeru.

Dizajn posteljine može biti elegantan, moderan, mladalački, diskretan, jednobojan, da ima izraženu teksturu i ukrase – ili veoma diskretne, na uglovima jastuka ili jorgana. Boja i dizajn mogu snažno uticati na raspoloženje, pa prilikom kupovine treba razmišljati i o tome.

Tamnija posteljina poželjnija je u velikim spavaćim sobama koje imaju svetlije zidove, kao i u slučajevima kada želite da postignete skupu eleganciju. Belu posteljinu dobro je kombinovati u spavaćim sobama koje imaju intenzivne tamne detalje. Ona deluje sveže, te vam pomaže da se opustite i naspavate. Osećaj mira i udobnosti daje i zelena boja. Ako noći volite da provodite u strastvenom zagrljaju vašeg partnera, odaberite crvenu krevetninu. Ukoliko ste karakterno razigrani, verujemo da će za vas dobar odabir biti žuta ili narandžasta posteljina. Ipak, ove boje ne preporučuju se i za zidove spavaće sobe, jer u većim količinama podstiču nemir. Za dobar san odlična je krevetnina u pastelnim bojama, poput svetloplave, boje lavande ili ružičaste. Uprkos ovim savetima, prilikom kupovine rukovodite se bojama koje vas smiruju, a ne onima koje su “propisane”.

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs