Dekoracija iznad kreveta: 6 ideja

by | May 15, 2023
Dekoracija iznad kreveta: 6 ideja

Potrebna vam je dekoracija iznad kreveta kako bi soba postala lepša? Ovih 6 ideja će vam pomoći u odabiru.

 

Dekoracija iznad kreveta: Lepši ambijent

Zidni prostor iznad vašeg kreveta može biti malo težak za ukrašavanje. Visina plafona i uzglavlja ograničava koliko veliki komad dekoracije možete da koristite. Razumljiva je zabrinutost da slučajno okačeni predmeti ne padnu, zbog čega treba voditi računa o njihovoj težini i načinu fiksiranja. U nastavku pogledajte predloge koji će sigurno privući vašu pažnju.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Dekoracija iznad kreveta: Ogledalo

Ogledala su idealna dekoracija u spavaćoj sobi, a posebno su lepa okrugla ogledala jer daju posebnu “mekoću” prostoru. Veličinu ogledala treba birati u odnosu na slobodan prostor, a svakako treba izbegavati težak okvir, poput gipsanih ili drvenih. Možete potražiti ogledalo prečnika 32 cm, sa laganim okvirom od trske ili metala.

2. Grupisanje dekorativnih predmeta

Ako posedujete kolekciju zanimljiv predmeta, nema razloga da je krijete u kutijama. Možete napraviti zanimljivu kompoziciju iznad kreveta i na taj način učiniti prostoriju autentičnom.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Dekoracija iznad kreveta: Pleteni detalji

Pletene korpe zanimljivog dezena mogu biti interesantna dekoracija iznad kreveta. Ovakva dekoracija predstavlja asocijaciju na mediteranski stil i sigurno će uneti posebno opuštajuću atmosferu u vašu spavaću sobu.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Neprevaziđena polica

Polica na zidu iznad kreveta vam omogućava odlaganje različitih predmeta, bilo da se radi o dekoru ili sitnicama koje koristite svakodnevno. Odaberite jednu usku laganu policu i na nju postavite uramljene fotografije, razglednice i slične detalje iz lične kolekcije.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Dekoracija iznad kreveta: Umetnička dela

Ovaj zid je odlično mesto za postavljanje umetničkih dela. Možete odabrati slikarska platna ili uramljene postere, a posebno treba obratiti pažnju na oslikane motive. Umetnost odvek ima značajan uticaj na čoveka, zato treba odabrati slike koje će delovati pozitivno na vas. To mogu biti umirujuće slike pučine ili apstraktna dela koja će doprineti harmoniji.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Oslikavanje zidova

Krajnje popularan način da naglasite i ukrasite zid iza kreveta jeste da ga oslikate. Zanimljiv kolorit i oblici će istaći ovaj deo sobe, a bezbednost tokom sna je osigurana.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus