Japandi spavaća soba: Saveti za savršeno udobnu prostoriju

by | 5 juna, 2023
Japandi spavaća soba: Saveti za savršeno udobnu prostoriju

Ako želite da uredite spavaću sobu koja je umirujuća, ali funkcionalna i koja vas poziva da se opustite, onda je japandi stil idealan izbor za vas. 

Japandi spavaća soba: Savršen odmor

Jednostavnost, funkcionalnost i spokoj koju nudi japandi stil je savršen izbor za spavaću sobu, koja predstavlja prostor za opuštanje. Ovaj stil kombinuje mirnu paletu boja, prirodne materijale i praktičan nameštaj, koji je istovremeno elegantnog izgleda.

Ljubitelji minimalističkih prostora i spavaćih soba bez nereda garantovano će ceniti osećaj utočišta koji izazivaju spavaće sobe uređene u japandi stilu.

Saveti za kvalitetan odmor u vašoj spavaćoj sobi

Japandi spavaća soba: Koristite mirnu paletu boja

Japanski enterijer je zasnovan na mekim, neutralnim šemama boja, izabranim da promovišu spokoj. Razmislite o prljavo belim tonovima, mekim sivim, žutim i rumenim bojama – sve to daje osećaj spokoja prostoru.

Ako želite da dodate malo boje, odlučite se za svetloplave ili zelene nijanse za krajnju smirenost, dok bledo žuta dodaje dašak topline i daje energiju – plus naučno je dokazano da čini da se osećate srećno! Ako volite svetle boje, pokušajte da ugradite smislene boje sa jastucima, ukrasima, umetničkim delima i svežim cvećem.

Ne zaboravite na tkanine

Dodavanje tkanina je obavezno u svakoj spavaćoj sobi uređenoj u japandi stilu. Ne samo da se uklapaju u umirujuću paletu boja, već takođe dodaju teksturu i dubinu – dve druge ključne komponente. Tkanine od prirodnih materijala će dati poseban ugođaj boravka u ovoj sobi.

Japandi spavaća soba: Odaberite održive, prirodne materijale

I japanski i skandinavski enterijeri maksimalno koriste prirodne materijale, pa nije ni čudo što je to osnova japandi stila. Odlučite se za kvalitetan, bezvremenski nameštaj i mekani nameštaj od prirodnih materijala koji će izdržati test vremena. Drvo poput trešnje, mahagonija, javora i hrasta lepo stari i vredi investirati u nameštaj od ovih materijala.

Alternativno, izaberite korpe od prirodne trske i morske trave za odlaganje svakodnevnih stvari koje ne želite da budu izložene, ali treba da budu nadohvat ruke.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”


Borjana Božić

Jevgenija Zukova-Cernova/gettyimages