Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe koji će vladati ove sezone!

by | 3 oktobra, 2022
Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe

Ovi jesenji trendovi uređenja spavaće sobe doneće vam potpuno osveženje!

Zašto ne bi promena godišnjeg doba bila razlog da, pored garderobe, obnovimo i našu spavaću sobi? Ukoliko mislite da ovoj prostoriji u vašem domu treba nov izgled, obratite pažnju na  trendove koji će vladati ove jeseni 2022 . godine!

Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe

Topla minimalistička dekoracija

Jednostavnost, prirodnost, otvoreni prostori, topli tonovi… Topli minimalizam nastavlja da trijumfuje u uređenju spavaće sobe, a ako pratite ovaj trend, lako ćete stvoriti spokojnu i smirenu atmosferu u svojoj sobi. Baš ono što želimo! I da: oživite neutralnu osnovu malim eksplozijama boja u detaljima i tekstilnim dodacima.

Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe i boje zidova

Neutralni tonovi su i dalje poželjna opcija kada je u pitanju farbanje zidova: kamensiva, prljavobela… Ovi tonovi su spokojni, svetli i savršeni za stvaranje mirne atmosfere koja poziva na odmor. U ovom slučaju, idealno je dodati kontrapunktove boja kroz posteljinu: obucite svoj krevet u različite nijanse istog raspona boja ili se poigrajte sa dve kontrastne boje. Zemljani tonovi, kao i raspon zelene i isprane plave su boje koje će ove jeseni 2022. biti u trendu farbanja zidova.

Prirodne tkanine i puderasti tonovi

Već znate da je obnavljanje posteljine najlakši i najekonomičniji način da date novi izgled dekoraciji spavaće sobe. Da li želite da znate koji dizajn će se nositi ove jeseni? Prirodni platneni i pamučni tekstil, jednobojna dekoracija i veoma diskretni cvetni ili botanički printovi koji daju elegantan i trezven dodir spavaćoj sobi. Takođe su u modi i puderasti tonovi, idealni za stvaranje delikatnog okruženja koje donosi spokoj.

Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe- dekor kreveta

Zbogom vrućino! Pad temperature traži od nas da u svoju spavaću sobu ugradimo toplije tekstile i boje: od ćebeta do jorgana ili frotira– sve u usklađenim tonovima. Ove jesenji kreveti su puni slojeva, a takođe i sa pažljivim detaljima kako bi bili što ukusniji i elegantniji. Štaviše, kako je mešavina tekstura i dezena takođe trend, biće vam lako da postignete komplet velikog vizuelnog bogatstva sa jastucima različitih veličina i boja.

A zavese?

Ako želite da vaša spavaća soba izgleda elegantnije, ne štedite na dužini zavesa: idealno bi trebalo da idu od plafona do poda. Trendovi zavesa ove jeseni dovode nas do svetlih dizajna napravljenih od prirodnih tkanina, ali i padova sa dobro definisanim talasima, u jednostavnim svetlim bojama i floralnim printovima.

Zidovi

Sledeći taj ukus za minimalističkom dekoracijom, ove jeseni, ako ne želite, nećete morati previše da brinete kako da ukrasite zid kreveta . Imate dve opcije: ili ga ostavite praznim i da se igrate se visinom uzglavlja ili svećnjaka na noćnim ormarićima kako biste sprečili da ovaj prednji deo bude blag ili monoton. Možete da izaberite nekoliko elemenata i, ako je moguće, sa posebnom vrednošću za vas.

Kako dekorisati noćne ormariće za harmoničnu atmosferu spavaće sobe

Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe- umetnički dodir

Integrisanje umetničkih delova u dizajn bilo koje sobe je uvek uspešan. Dakle, ako ne želite da ostavite zid uzglavlja neuređen, postavite sliku velikog formata ili linearnu kompoziciju od dva ili tri dela.

Tapacirano uzglavlje

Ako morate da obnovite svoje uzglavlje, ne oklevajte: ove sezone tapacirani dizajni XXL veličine su u modi. Zahvaljujući ovom komadu, zid kreveta neće ostati prazan. Što se tiče boje tkanine, popularni su jednostavni dizajni u nežnim bojama – želimo toplu minimalističku atmosferu – ili sa diskretnim printovima.

Od tapeta do murala

Ako volite da budete u toku sa najnovijim trendovima u dekoraciji, znaćete da pozadine u mural formatu uspevaju. Pridružite se ovoj modi i ukrasite zid uzglavlja velikim pejzažom.

Jesenji trendovi uređenja spavaće sobe- komode

Integrisanje vintage nameštaja u dekoraciju je trend koji ne izlazi iz mode. Imaju poseban šarm koji će vašoj spavaćoj sobi dodati stil i ličnost. Zato ove jeseni, ako ste u prilici, idite u antikvarnice u potrazi za komadima nameštaja, lampama, ogledalima, koferima, kovčezima ili keramičkim predmetima iz prošlih vremena. Sigurno ćete naći više od jednog blaga.

Neka bude svetlost

Ove jeseni 2022. trend je da noćne lampe budu privesci ili zidne svetiljke sa podesivom rukom za regulisanje snopa svetlosti. Obe opcije, osim što pružaju elegantan i upečatljiv dodir u spavaćoj sobi, ostavljaju površinu noćnog ormarića slobodnom.


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images