Kako bi likovi iz bajki uredili svoj dom?

by | September 12, 2017

Verujete li u bajke? Ako je vaš odgovor pozitivan, sigurni smo da će vam se dopasti novi trend dekoracija za dom u roza i pastelnoplavim tonovima koje su nam pripremili highstreet brendovi u svojim linijama za nadolazeću jesen, a za koje imamo utisak kao da su ih kreirale Trnova Ružica, Snežana, Mala sirena, Pepeljuga…

Kako bi danas izgledao princezin dom
Zaista, da li ste ikada razmišljali kako izgledaju novi domovi Snežane i princa, Trnove Ružice i kraljevića, Pepeljuge i mladog kralja, u kojima večno žive mladi i srećni? Imaju li i dalje spavaću sobu u rokoko i bidermajer stilu, ili su se modernizovali? Verovatno da bi Snežana birala malo jednostavnije linije, a kod Ledene kraljice stvari bi bile u skandinavskom stilu. Koje boje bi preovladavale? Bela, roza, zlatna, srebrna, plava – i sve to u metalik i sjajnoj varijanti. Od materijala, bajkoviti stil podrazumeva svilu, saten, pliš, kašmir, kožu, krzno, lan, drvo…

Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

I vi to možete
Osećate li se kao princeza ili biste hteli da vas barem ponekad tako tretiraju? Ono što možete učiniti već danas jeste da u svoju svakodnevicu unesete dašak glamura. Nedeljno jutro započnite doručkom u krevetu – s kroasanom na porcelanskom tanjiru, maslacem u srebrnini sa zvonastim poklopcem, kafom u finim šoljicama, mlekom u poklopljenoj posudi, srebrnim priborom za jelo i vazom s vašim omiljenim cvetom… Ispod kreveta stavite debeli fini tepih tako da prvi i poslednji korak u danu bude izuzetno mekan i prijatan. Treba li pomenuti da uz sve ovo neizostavno ide i bademantil od debelog, mekog frotira ili svile?

Samo vaši trenuci
Iz kupatila izbacite reklamna pakovanja i svu kozmetiku odložite u lepe porcelanske i staklene kutije, baš kako priliči princezi. Bacite dotrajale peškire i kupite one debele, velike, kao u hotelu od pet zvezdica, a negde na neko tajno mesto stavite mirisne štapiće, koji će se još više aktivirati kada poraste nivo vlage u prostoriji. Nakon tuširanja, vreme je za kraljevsko uređivanje. Ako imate mesta, napravite svoj takozvani vanity table, ili barem jedan kutak u spavaćoj sobi rezervišite za ulepšavanje.

Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Kutijice za nakit, posudice za kozmetiku, šminka, lakovi za nokte, ogledalo, ogledalce za čupanje obrva, još jedno za gledanje frizure otpozadi – koliko toga ženi treba da se spremi… No, ono na šta treba obratiti najviše pažnje jeste osvetljenje. Toaletni stočić treba da bude u blizini prozora kako biste imali dovoljno dnevnog svetla, ali ipak pripazite da kontrasti ne budu preveliki i da sami sebi ne pravite senku, jer se onda sigurno nećete lepo našminkati. Ako nema dovoljno dnevnog svetla, vodite računa o tome da rasveta bude što prirodnija. Izbegavajte onu koja daje plavičasto svetlo, jer ćete stalno imati utisak da izgledate bolesno i umorno.

Šta još možete učiniti? Na sofu i krevet postavite puno jastuka i jastučića, a tepih na podu neka bude sa visokim florom kako biste imali osećaj kao da lebdite nekoliko centimetara iznad zemlje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

Članak se nastavlja posle reklama

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs