DIY Krevet sa baldahinom: Spoj romantike i luksuza u spavaćoj sobi

by | June 30, 2023
Krevet sa baldahinom

Kakav spoj luskuza, vintidž dizajna i romantike – krevet sa baldahinom zaista stvara moćan ambijent u spavaćoj sobi, a možete ga napraviti i sami.

DIY Krevet sa baldahinom: Spoj romantike i luksuza u spavaćoj sobi

Kada uređujete svoju spavaću sobu, možete birati između brojnih dizajnova kreveta različitih veličina i cena. Međutim, činjenica je da krevet sa baldahinom ipak nije tako jeftin. Još je složenije ako se ne uklapa u vašu malu spavaću sobu. Dobra vest je da ga možete napraviti i sami za mnogo manje novca.

Dizajnirajte krevet sa baldahinom

Tipične dimenzije kreveta s baldahinom možda vam neće odgovarati – posebno ako imate niske plafone ili malu spavaću sobu. Ali jedna devojka sa Floride smislila je genijalan način da “lažira” izgled kreveta s baldahinom u bilo kom prostoru – i to bez potrebe da kupujete glomazni novi okvir kreveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pheeebz (@phoebes_buffet_)

Ona deli svoj dom, dizajnerski rad i malo svog životnog stila na svom TikTok nalogu, @phoebes_buffet_. Nedavno je nekoliko njenih kreativnih ideja za uređenje postalo viralo, pa vam može poslužiti kao inspiracija.

Ipak, jedan od najunikatnijih ideja je njena spavaća soba i krevet sa baldahinom koji je sama napravila. Postavila je improvizovanu nadstrešnicu za svoj krevet koji dodaje mnogo šarma i karaktera njenoj sobi bez da zauzima previše vizuelnog prostora.

Dok se tradicionalni kreveti s baldahinom oslanjaju na njihovu konstrukciju za postavljanje stvarne nadstrešnice od tkanine, ova opcija je pogodnija za manje prostore. Umesto da se oslanja na velike stubove, postavila je zavese na plafon. Kada su potpuno navučene, nikada ne biste pomislili da ispod nema okvira za krevet.

@phoebes_buffet_ Replying to @pinkwaves #greenscreen #greenscreenvideo Here is the instruction manual on how to re-create my canopy bed with improvements. Everything I bought on Amazon is linked in my Amazon storefront ofc 🧡 #homedecor #interiordesignideas #diydecor #decorinspo #interiordesign #bedroomdesign ♬ original sound – phoebes_buffet_

Da, postavljanje zavesa može zahtevati profesionalca, a i dalje morate da kupite zavese. Ali u svakom slučaju možete postići izgled kreveta s baldahinom za mnogo manje novca, što je odlično ako ne želite da potrošite malo bogatstvo na nameštaj.

Ono što ovaj dizajn kreveta s baldahinom čini još jedinstvenim je to što je ona postavila svoje viseće lustere između zavesa za vrhunski ambijent.

Kako vam se dopada ideja i da li biste voleli da imate ovakav krevet u svom domu?


Miljana Momirović

morpheas/GettyImagesPlus