Mala spavaća soba: 4 saveta za spoj komfora i organizacije

by | March 2, 2023
Mala spavaća soba

Dobro organizovana i dizajnirana mala spavaća soba učiniće vaš prostor oazom predaha koja odiše posebnim šarmom bez mnogo truda i napora.

Mala spavaća soba: 4 saveta za spoj komfora i organizacije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annemarie Pierce (@thecraftedcouple)

Zidna lampa

Ukoliko nemate mesta za noćnu lampu pored kreveta, zidne lampe su pametno rešenje za dodatno osvetljenje. Izaberite moderan model ili pak u tradicionalnom stilu. Kada dekorišemo spavaću sobu, obično nam na pamet prvo padaju ormar, noćni ormarići i krevet. Često zaboravljamo na osvetljenje, a može izgledati autentično i zadovoljiti vaše estetske preferencije.

Članak se nastavlja posle reklama

Mala spavaća soba: noćni stočić od knjiga

Da biste vašu spavaću sobu pretvorili učinili pravom oazom komfora, možete da posložite knjigu jednu na drugu. Dobićete efekat malog noćnog stočića koji neće zauzimati prostor, a izgleda vrlo šik. Na njega postavite noćnu lampu i mirisne sveće i uživajte u svom novom opuštajućem kutku.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidna niša

Zidna niša vam daje prostor za skladištenje i zbog toga je idealno rešenje za malu spavaću sobu. Ona ne mora biti duboka, niti velika jer će čak i mali dodatni prostor olakšati organizaciju ličnih predmeta i dekoracije, poput knjiga, budilinka, fotografija i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Mala spavaća soba: tapete

Samo zato što je vaša spavaća soba mala, ne znači da ne može biti autentična. Postavite na zid tapete koje će dati posebnu čar vašem prostoru. Obično su tapete na lošem glasu zbog toga što mogu učiniti da soba izgleda još manje. Ali nećete pogrešiti ukoliko izaberete dizajn sa krupnim šarama. Postavite ih na središnji zid iznad kreveta za najbolji efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Neće vam biti potrebno mnogo truda da “oživite” svoju hladnu i nezanimljivu spavaću sobu. Uz ove savete sigurno ćete dobiti utisak većeg prostora za odmor i opuštanje na kraju dana.


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus