Noćni ormarići: Zanimljive ideje za spavaću sobu

by | May 4, 2023
noćni ormarići

Noćni ormarići su nešto što svima dobro dođe u spavaćoj sobi. Svejedno da li ste tip koji voli da čita pred spavanje ili vam treba voda u toku noći, oni su pravo rešenje. Osim toga, umeju da budu veoma dekorativni. 

Noćni ormarići: Zanimljive ideje

Postoje razni tipovi noćnih ormarića koje možete da odaberete. Od onih sa velikim brojem fioka do onih koji su okrugli i u stvari jednostavni stočići. Evo nekoliko ideja koje možete isprobati.

Noćni ormarići sa fiokama

Ovaj tip noćnih ormarića je veoma praktičan. Osim što vam je na dohvat ruke, u fiokama možate da skladištite razne stvari poput punjača, omiljene knjige i druge razne stvari koje su vam potrebne na dohvat ruke. Takođe, možete da ostavite samo dekorativni deo na gornjem delu ormarića i da sve sklonite u fioku.

Ormarići sa otvorenim policama

Sa druge strane ako volite otvorene police, i to može biti dobro rešenje. Ovakav tip noćnih ormarića je takođe veoma praktičan, ali i dekorativan. Otvorene police možete ispuniti knjigama ili zanimljivim dekorativnim elementima.

Police i fioke na zidu

Ovakve police takođe mogu da posluže kao noćni ormarići. Ako možda niste ljubitelj klasičnih komoda i ormarića, a ipak vam je potrebno mesto gde ćete da odložite knjigu, onda je ovo verovatno pravi izbor za vas. Osim toga, čak i ove police mogu imati fioke koje će vam značiti.

Uski i visoki noćni ormarići

Ako nemate veliki prostor sa strane kreveta, ne morate da brinete. Postoji uski, ali visoki ormarići koji mogu lako da se uklope u ovakve prostore. Pazite samo da to bude u skladu sa vašim krevetom, da ipak možete da dohvatite sve što vam treba.

Noćni stočić

Ako ipak smatrate da niste tip za ormariće i više volite stočiće, to naravno nije loše rešenje. I ovde možete da se igrate sa oblikom i  veličinom. Jedini nedostatak u ovom slučaju je što nemate fioke što dalje znači da automatski gubite prostor za skladištenje. Međutim, nekim ovaj prostor i nije potreban i baš zato se odlučuju za stočiće.

Dakle, pred vama je veliki izbor. Obavezno obratite pažnju na funkcionalnost i stila vaše spavaće sobe kako biste ulepšali ovu prostoriju za opuštanje.


Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus