Noćni stočić: Stvari koje svako treba da ima nadohvat ruke

by | 2 juna, 2023
Noćni stočić: Stvari koje svako treba da ima nadohvat ruke

Noćni stočić je deo skoro svake spavaće sobe, a mi vam donosimo nekoliko predloga šta možete odložiti na njega. 

Noćni stočić za neophodne sitnice

Noćni stočić nudi mesto za odlaganje osnovnih stvari tako da ne morate da hodate do druge sobe, da pokvarite san drugima ili da gubite dragoceno vreme kada se probudite. Ovo su stvarčice kojima mesto možete dodeliti baš na noćnom ormariću.

1. Dnevnik

Sigurno vam se dešavalo da sanjate nešto neverovatno, ali ubrzo zaboravite. Čuvanje sveske u noćnom ormariću omogućava vam da vodite dnevnik snova. Na taj način možete odmah zabeležiti san u nekoliko pojmova, a posle tražiti obrasce, procenjivati simboliku ili jednostavno čuvati svoje vizije.

Pisanje dnevnika svake večeri pomaže ljudima da osmisle dan ili iznesu osećanja koja su potisnuli. Ovo podstiče zdraviji način razmišljanja i bolji san. Takođe, dnevnik je tu za planiranje i organizaciju što u velikoj meri doprinosi osećaju smirenosti i spokoja.

2. Knjiga

Preporuka eksperata je da pre spavanja ignorišemo tehniku i da dopustimo našem umu da se odmori pre spavanja. U tome vam može pomoći nekoliko pročitanih stranica knjige. Odložite knjigu koja vam je zanimljiva na noćni stoćić kako bi bila nadohvat ruke i mali podsetnik za čitanje pre spavanja.

 3. Noćni stočić kao kutak za lepotu

Sa osnovnim stvarima za lepotu na noćnom ormariću, možete da naprave noćnu rutinu pre spavanja. Mali tretman pre spavanja može uključiti masku za lice, losion za telo, kremu za ruke i slično. Postavljanje noćne rutine govori mozgu da je vreme za spavanje, a jednako pomaže da se probudite negovani nakon sna.

4. Maska za spavanje

Možda niste mislili da vam je potrebna, ali ako u vašu spavaću sobu dopire svetlost tokom noći, onda vam je maska za spavanje neophodna. Kako bi imali kvalitetan san i adekvatno lučenje melatonina, važno je da bude potpuni mrak. S toga, odložite jednu svilenu masku za spavanje na noćni stočić i koristite je po potrebi.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

 

 


Borjana Božić

Evrymmnt/gettyimages