Organizacija ormara bez vešalica: 5 modernih saveta

by | May 10, 2023
Organizacija ormara

U slučaju da nemate vešalice ili vam se ne dopadaju, ova organizacija ormara bez vešalica će vam olakšati da držite odeću urednom i uvek na dohvat ruke.

Organizacija ormara bez vešalica: 5 modernih saveta

Pregledajte garderobu

Pre svega, započnite sa čišćenjem i razvrstavanjem odeće na onu koju zaista nosite i onu koju ne. Budite iskreni prema sebi i ukoliko niste nosili neki komad odeće više od nekoliko meseci, verovatno ni nećete.

Na ovaj način ćete napraviti prostor za novu garderobu, vaš ormar će izgledati urednije i organizovanije. Sada kada imate manje nepotrebne odeće, moći ćete lakše da grupišete slične odevne komade. Na primer, farmerke sa farmerkama i haljine sa haljinama. Uvek ćete znati gde se šta nalazi i neće nijedna majica ostati zapostavljena i zaboravljena.

Organizacija ormara bez vešalica: Stalak za odeću

U slučaju da imate dodatni prostor u vašoj spavaćoj sobi ili u hodniku, stalak za odeću je savršena opcija za odevne komade koje želite da postavite na vešalicu. Osim što je praktičan i sprečava gužvanje, ovaj pokretni komad nameštaja izgleda vrlo estetično i moderno. Možete poslagati čak i obuću, vaše omiljene haljine i slično.

Organizacija na vratima ormara

Popularan način za organizaciju odeće i obuće je viseći organizator na vratima ormara. Oni zaista doprinose većem prostoru za skladištenje, a uopšte ne zauzimaju prostor. Takođe, ne morate brinuti da li je sve savršeno organizovano jer su vidljivi samo kada otvorite vrata vašeg ormara. Najčešće se koristi za obuću ali može poslužiti i za torbice, kaiševe, askesoare i slično.

Organizacija ormara bez vešalica: Korpe

Korpe mogu biti praktično rešenje ukoliko imate otvoreni ormar ili ne pronalazite najbolje rešenje za grupisanje odeće.

Prolećni antitrend: Ove cipele obavezno izbacite iz ormara

Jednostavno organizujte odeću u pletenim ili akrilnim korpama i poređajte ih u ormar. Možete otići i korak dalje tako što ćete na korpama naznačiti šta se nalazi unutra.

Dekorativne lestve

Ne morate svu odeću da čuvate u ormaru. Na primer, ukoliko vam nedostaje prostora ili vam je ovo prosto praktičnije, postavite dekorativne lestve za odlaganje odeće. Ovde možete organizovati odevne komade koje najčešće nosite ili najdraže modne kreacije.

Vešalice za odeću su vrlo praktične ali u slučaju da ih nemate ili vam se ne dopadaju, ovi trikovi će vam biti od pomoći za organizaciju vaše odeće na moderan način.

Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus