Prelepe spavaće sobe modernog dizajna

by | October 29, 2013
Moderne spavaće sobe

Da bi vaša spavaća soba izgledala atraktivno, treba da se usredsredite na nekoliko aspekata, a pri tome su veoma važne boje i stil u kojem želite da je uredite. Najbolje je da izaberete umirujuće pastelne i neutralne nijanse.

Međutim, to ne znači da dekor mora biti monoton, jer ga možete obogatiti smelim koloritnim detaljima kao što su umetničke slike, jastuci, lampe, tepisi i sl.

Moderne dnevne sobe su otvorene i prozračne, i odlikuju se jednostavnim i minimalističkim dekorom. Jednostavnost i transparentnost doprinose umirujućoj i opuštajućoj atmosferi.

Članak se nastavlja posle reklama

Crno-beli dekor

Iako je dekor svake spavaće sobe jedinstven, povezuje ih pomenuta jednostavnost stila, što je odlično prikazano na fotografijama.

Ako želite jednostavan ali atraktivan dekor, kombinujte neutralne tonove i smele teksture, dok crno-beli dekor možete osvežiti šarenim dekorativnim detaljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinujte neutralne tonove

Ukoliko je pogled kroz prozor prelep, iskoristite njegov šarm i učinite ga delom dekora spavaće sobe, a da biste postigli efekat dinamičnosti kombinujte različite boje i dezene.

Članak se nastavlja posle reklama

Minimalistički nameštaj i ugradni elementi karakteristični su za moderan stil uređenja, međutim i tradicionalniji pristup može biti zanimljiv izbor.

Umetnine na zidu

Članak se nastavlja posle reklama

Fotografijama i umetničkim slikama daćete lični pečat spavaćoj sobi.

Nesvakidašnje spavaće sobe sa pogledom na more, sa zatvorenim bazenom koji se nalazi na korak od kreveta, odišu luksuzom i glamurom.

Članak se nastavlja posle reklama

Pogled na bazen

Beli dekor deluje umirujuće zahvaljujući pastelnim detaljima. Svakog jutra još iz kreveta možete uživati u prelepom pogledu kroz veliki prozor.

Bela soba

Članak se nastavlja posle reklama

Osvetljenje je veoma važno i ono treba da bude diskretno i opuštajuće. Da biste uštedeli na prostoru, opredelite se za ugradne police.

Dekorativna rasveta

Ova spavaća soba idealna je za one koji žele da budu u dodiru sa prirodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: homedit.com