Radni prostor u spavaćoj sobi: 7 praktičnih i inspirativnih ideja

by | June 26, 2023
Radni prostor u spavaćoj sobi

Ukoliko često završavate obaveze kod kuće ili ste student, sigurni smo da vam je važno da radni prostor u spavaćoj sobi besprekorno funkcioniše. Pogledajte savete.

Radni prostor u spavaćoj sobi: 7 praktičnih i inspirativnih ideja

Radni sto umesto noćnog ormarića

Ukoliko nemate mnogo prostora u spavaćoj sobi, možete napraviti neke izmene kako biste iskoristili svaki ugao. Umesto noćnog ormarića, možete postaviti radni sto manjih dimenzija. Iako kupovina radnog stola nije najzabavnija u uređenju doma, ipak dodaje karakter spavaćoj sobi. Osim toga, imaćete više prostora za odlaganje sitnica koje inače i držite na noćnom stočiću.

Članak se nastavlja posle reklama

Polica kao radni sto

U svoju spavaću sobu možete postaviti police koji mogu biti neočekivano višenamenske. Kada želite da budu radni sto, prinesite stolicu. A onda, kada završite sa obavezama, stolicu možete i vratiti na mesto kako biste maksimalno iskoristili prostor. Ovako postavljene police mogu da posluže ne samo kao radni prostor, već i noćni ormarić, polica za knjige, biljke i dekorativne predmete.

Kancelarijski nameštaj nije neophodan

Često se tipične kancelarijske stolice ne uklapaju u estetiku. Međutim, kada je vaša kancelarija u spavaćoj sobi, posebno je važno da se odlučite za modele koji su daleko od kancelarijskog stilu. U tu svrhu možete potražiti vintidž radni sto i stolicu koji u prostoriju unose karakter i razigranu šemu boja.

Članak se nastavlja posle reklama

Uredan radni prostor u spavaćoj sobi

Da vaš radni prostor u spavaćoj sobi ne bi suviše zamarao i odvlačio pažnju od ostatka sobe, veoma je važno da ga održavate urednim. To znači da biste trebali da predmete na radnom stolu minimalistički organizujete ili da ih u poptunosti odložite na drugo mesto dok vam sledeći put ne zatrebaju.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavljanjem saksija sa cvećem, časopisa i umetničkih dela doprinećete estetici spavaće sobe, a radni sto neće kvariti utisak.

Članak se nastavlja posle reklama

Idealno mesto za radni prostor u spavaćoj sobi

Postavljanjem radnog stola u blizini prozora čini da vaša “kancelarija” deluje vizuelno veće, čak i u spavaćoj sobi. Ovaj položaj je, osim toga, idealan za odmor vaših očiju i traženje inspiracije kada vam je potreban odmor od ekrana.

Ako ne možete da iskoristite prostor pored prozora, obavezno postavite odgovarajuće lampe sa sijalicama koje ne zamaraju.

Članak se nastavlja posle reklama

Stalak za laptop

Radni sto sa ugrađenim stalkom (ili kupovnim) može biti odličan način za stvaranje veće površine na malom stolu u spavaćoj sobi. Ne samo da uspon služi kao podnožje za vaš monitor (što je odlično za vaše držanje!), već je i prostor ispod stalka odličan za skladištenje papira, fascikli ili pribora za pisanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidni prostor

Ukoliko imate ugao u spavaćoj sobi kom niste našli namenu, možda je baš ovo idealno mesto za vaš radni prostor. Možete ga iskoristiti i za postavljanje polica iznad vašeg radnog stola kako biste odložili knjige i inspirativne predmete.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

ArchiViz/GettyImagesPlus