Tri ideje za uređenje spavaće sobe

by | June 12, 2018
Spavaća soba

Spavaća soba je vaša oaza mira i spokoja nakon napornog dana. To je mesto na kojem se opuštate i gde uživate u trenucima mira.

Iz tih razloga, soba za spavanje bi trebalo da bude uređena tako da miluje vaše unutrašnje biće izborom boja, dekora, rasvete i mirisa. Uz nekoliko saveta spavaću sobu pretvorite u savršeno mesto za svoje snove.

POGLEDAJTE I… Neverovatne spavaće sobe
Oprezno sa dezenima. Previše dezena na zavesama, zidovima, predmetima i nameštaju stvoriće utisak haosa u sobi, ali i u vašoj glavi.

Kada se probudite u toj buci za vidno polje, osećaćete se kao da ste ustali na levu nogu. Stoga vodite računa o detaljima i dezenima, te ostavite pokoji prazan deo prostora za odmor za oči.

Moderna spavaća soba

Vodite računa o bojama. Bitno je znati da se teže spava u sobi obojenoj tamnim bojama, jer je svetlo potrebno za svakodnevnu dozu energije. Boje koje su se pokazale kao veoma smirujuće su plava, zelena i boja lavande.

PROČITAJTE I… Osvežite spavaću sobu

Ipak, bolje je ne koristiti jarke nijanse za zidove, već upotrebiti razblaženu varijantu te boje. Takođe, ako kombinujete nekoliko nijansi, pazite da ne preterate. Kao dobro rešenje pokazala se ideja da se tri zida sobe oboje u belo, a jedan u nijansu po želji.

Siva spavaća soba

Pažljivo odaberite materijale. Izbegavajte mermer, granit i keramiku za podove i postavite drveni pod sa tepihom po želji. Takođe, u spavaću sobu nemojte smeštati brojne elektronske uređaje poput kompjutera ili televizora, zbog negativnog zračenja i narušavanja mirnoće sobe.

Ako birate lampe, izbegavajte one gvozdene i metalne sa jakom svetlom. Ramovi za slike i stočić treba da budu drveni.