Udobnost kraljevskog kreveta (video)

by | October 15, 2013
Kraljevski krevet

Šezdeseta godišnjica krunisanja kraljice Elizabete je poseban događaj. Kako bi iskoristio ovu priliku Savior Beds je odlučio da napravi nešto inovativno i zaista posebno.

Savior Beds je kompanija koja proizvodi dušeke i krevete, a za ovaj specijalni događaj  napravili su šezdesetu ediciju serije svojih kreveta Thee Royal State Bed. Ovo je otkriveno u Njujorku i trebalo je preko 700 radnih sati kako bi se dizajnirala ova serija.

Sa cenom od 175 000 dolara ovi kreveti su postavili rekord među krevetima. Jedan od direktora Alistar Hughes istakao je da su želeli da naprave nešto zaista najbolje.

Ukrasni jastučići

Dizajneri su pronašli inspiraciju u 17. veku kada je krevet bio veoma važan komad nameštaja gotovo iste važnosti kao i sam kraljevski presto. Pregovori su se često vodili u kraljevim odajama i možda je to razlog zašto su dizajneri na kraju završili sa konceptom za najskuplji krevet.

Druga stvar koja čini ovaj krevet veoma skupim jeste dušek i kutija koji su napravljeni od konjske dlake iz Latinske Amerike i mongolskog kašmira.

Kićanke

Razlog koji leži u korišćenju konjske dlake jeste da ona pomaže u regulisanju telesne temperature, jer izvlači višak toplote iz tela. Od drugih materijala ističe se svila koja je utrošena za vezeni baldahin i  koje je potrošeno oko 1600 milja.

Ručno vežen baldahin

Konjske dlake je utrošeno oko 50 kilograma i oko 10 kilograma mongolskog kašmira.

Čitav krevet je urađen ručno i na njega je utrošeno preko 600 radnih sati, a samo uzglavlje i greben su vezeni preko 100 sati.

Logo

Period dostave ovih ekskluzivnih kreveta je 16 nedelja jer je potreban dugačak vremenski period da bi se napravili i na kraju dostavili.

Životni vek federa u krevetu i dušeka je garantovanih 25 godina i samo 60 ovakvih kreveta će biti napravljeno. Sve u čast kraljice i njenu slavu, 60 godina, 60 kreveta.

Pogledajte video, kako se pravi najskuplji krevet:

Izvor: bornrich.com