Uređenje spavaće sobe: Jednostavna rešenja i saveti

by | 29 maja, 2023
Uređenje spavaće sobe: Jednostavna rešenja i saveti

S obzirom na količinu stvari u spavaćoj sobi, nekada zna biti haotično. Mi vam donosimo jednostavna rešenja i savete kako da vaša soba uvek izgleda uredno.

Jednostavna rešenja i saveti za vašu spavaću sobu

Uvek uredan noćni stočić

Noćni stočić nije mesto na kom treba isprazniti torbu i gomilati stvarčice iz fioka. Ukoliko je na njemu haotično stanje, on prvenstveno ne može da bude funkcionalan, a i naružiće spavaću sobu. Lampa, knjiga, čaša vode i budilnik sve su što na njemu treba da nađe mesto.

Svetiljka pruža usmerenu svetlost koja je dobra za osvetljenje noćnog stočiča, a pritom se svojim izgledom uklapa u različite stilove.

Ako niste ljubitelj klišea, ili pak želite osloboditi noćni stočić svega što na njemu ne mora da stoji, noćnu lampu možete postaviti na originalnije mesto – pričvrstite je za uzglavlje kreveta, zid ili za plafon. Još upečatljiviji efekat postići ćete primenom različitih rešenja sa svake strane kreveta.

Jednostavna rešenja za odmor

Element koji možda ne smatrate značajnim u spavaćoj sobi, ali koji o njoj nesumnjivo stvara drugačiju sliku, jeste komad nameštaja za sedenje. Meka fotelja u uglu ili, pak, klupa uz prozor ili ivicu kreveta stvoriće udobnu i toplu atmosferu, a celom ambijentu daće snažan stilski pečat. Uz to, dobro će vam doći za opuštanje uz knjigu i topli napitak.

Izbegavajte izgled hotelske sobe

Stilska i koloritna usklađenost do poslednjeg detalja verovatno je glavna odlika enterijera koji bismo opisali kao kvalitetan. Ipak, to ne mora uvek biti dobro. Ukoliko u spavaćoj sobi savršeno ukombinujete sav nameštaj, tkanine i dekoraciju, rezultat će biti ambijent koji više podseća na hotelsku sobu nego na životni prostor. Zato ovde slobodno odstupite od krutih pravila.

Jednostavna rešenja: Mirisna soba

Kada ste obezbedili udoban krevet, jastuke i posteljinu te stvorili ušuškan ambijent, ostaje vam još da se pozabavite naizgled beznačajnim detaljima. Obogatite užitak u spavaćoj sobi vašim omiljenim aromama. Sveže cveće, mirisni štapići i sveće, osveživači za posteljinu, uređaji za aromatizaciju vazduha – sve su to načini na koje spavaću sobu možete učiniti prijatnom i za čulo mirisa.

 

 

 


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus