Funkcionalna trpezarija za obroke i druženje

by | July 6, 2023
2023/07/01-720x500

Uređenje trpezarije je ključni korak u stvaranju ugodnog i funkcionalnog prostora za okupljanje porodice i druženje sa prijateljima. Bez obzira na veličinu trpezarije, postoji nekoliko ključnih elemenata koje treba razmotriti kako bi se postigao privlačan i praktičan ambijent.

Bilo da je obrok sa porodicom, ispijanje šoljice kafe ili druženje sa prijateljima, trpezarijski sto je važan deo modernih domova. Bez obzira na to koliko je dom prostran ili kompaktan, veličina trpezarijskog stola može ulepšati ili narušiti estetiku prostora, pa su iz tog razloga funkcionalnost i praktičnost na prvom mestu.

Nudeći različite mehanizme kao što su stolovi na izvlačenje, spuštanje ili sklopivi trpezarijski stolovi, trpezarijski stolovi koji se mogu razvući ne zauzimaju dodatni prostor. Baš takav je i trpezarijski sto ROXBY.

Članak se nastavlja posle reklama

Stolovi sa spuštenim stranicama ne samo da pomažu da otvorite i vizuelno uvećate prostor, već su savršeni za trpezarijske prostore kojima je neophodno obezbediti konforno kretanje oko stola. Za ovakvim trpezarijskim stolom sa spuštenim stranicama mogu da sede dve osobe, a podizanjem stranice se može proširiti na četiri mesta za sedenje.

Ambijent možete upotpuniti komadima sličnih nijansi i dezena. Izbor autentične trpezarijske stolice savremenog dizajna, kao i vitrine VALENCIA, izrađene u dekoru grafit sive sa crnim metalnim ručicama, predstavlja odličan odabir za ambijent trpezarije. Kao dodatnu dekoraciju uvek možete dodati privlačnu vazu za cveće koja će osvežiti prostor.

Kada su prostranije trpezarije u pitanju, ostaje dodatnog prostora i za neki komad nameštaja više. Jedno od rešenja za skladištenje svih potrepština u trpezariji jeste dodavanje komode ii vitrine, u zavisnosti od same pozicije izabranog nameštaja.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrlo čest primer je i spajanje trpezarije i dnevnog boravka, pa neki od elemenata dnevnog boravka budu korisni i u trpezariji.

Članak se nastavlja posle reklama

Idealni primer za to je komoda BOHOL, koja se savršeno uklapa u ambijentu poput trpezarije, ali se može takođe naći u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Uz komodu u kutku trpezarije možete uklopiti trpezarijski sto M328, u kombinaciji sa trpezarijskim stolicama WILMA modernog dizajna, koje su dostupne u više dezena, pa ih možete različito kombinovati.

Nikako ne zaboravite dekoraciju koja će oplemeniti prostor, a svakako će sjajan izbor biti veštačko cveće pampas, kao i svećnjak i ram za fotografiju sa nekim vama dragim.

Članak se nastavlja posle reklama

Neizostavni komad kod pojednih trpezarija može biti i otvorena polica, koja može biti namenjena za svrhu kućne biblioteke ili ipak za dekorativne sitnice ili ramove za omiljene fotografije.

Ovakve samostojeće police ponekad imaju ulogu pregradnog zida u odvojenom kutku jednog ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvorena polica TIDE može biti deo trpezarije, a nijansa drvo dekora je čini savršenom za kombinivanje sa trpezarijskim stolicama SANNY i trpezarijskim stolom S1122. Za ljubitelje svedenijih ili monohromatskih ambijenata, polica TIDE je dostupna i u belom dekoru.

Za jedan od detalja na polici, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu vazu sa zanimljivim dezenom, a dekorativna metalna korpa sa drvenom drškom biće takođe odlična kao dekorativni detalj, ali i veoma praktična za odlaganje raznih sitnica.

Članak se nastavlja posle reklama

Važno je svakako da trpezariju uredite u skladu sa vašim stilom, kako biste stvorili prostor koji je istinski odraz vaše ličnosti i estetike. Neka trpezarija bude prostor koji vam prija, u kojem se osećate udobno, i koja će vas radovati svaki put kada uđete u nju, bilo da je to za obrok sa porodicom, druženje sa prijateljima ili mirni trenuci samoće.