Kako da jednostavna trpezarija izgleda otmeno?

by | September 17, 2023
jednostavna trpezarija

Za autentičnu trpezariju koja odiše ukusom i šarmom ne morate potrošiti čitavo bogatstvo. Otkrivamo kako da vaša jednostavna trpezarija zablista.

Kako da jednostavna trpezarija izgleda otmeno?

Prvi preduslov koji sledi da biste uspeli u rasporedu luksuzne trpezarije: ne tražite originalnost, već savršenu harmoniju. Pametniji izbor je da težite klasičnom dizajnu, nego nužno elementima koji izazivaju divljenje jer je kohezija zadivljujuća sama po sebi.

Za opremanje klasične trpezarije, tradicionalne stolice i veliki trpezarijski sto su prvi komadi nameštaja koji su vam potrebi. Trepezarijske stolice mogu biti jednostavnog izgleda ili tapacirane za udobniji doživljaj. Kada je u pitanju trpezarijski sto nema potrebe da tražite originalnost, već će prelepi drveni ili mermerni sto obezbediti eleganciju u prostoru.

Postavljanje stola: Ovako to rade Francuzi – raskošno i sa ukusom (casadesign.rs)

Kako ukrasiti trpezariju?

Šarm mnogih stilova enterijera stvoriće drugačiji ambijent u trpezariji. Kitnjasti luster pružiće luksuznu atmosferu devetnaestog veka. Udoban tepih postavite za suptilno modernu ali i dalje vintidž atmosferu. Elegantnim ogledalom možete upotpuniti zidove u trpezariji ili postaviti slike za dodir umetnosti. Lepota klasične trpezarije svodi se na tu sposobnost da zaseni sa malo dekorativnih elemenata.

Boje zidova za trpezariju

Kada su boje u pitanju, klasična trpezarija preskače trendi nijanse i preferira nežnu upotrebu neutralnih i prirodnih tonova. Bela i bež su omiljene nijanse dizajnera enterija. Idealno je upariti ih sa drvenim trpezarijskim setom. Za udobniju atmosferu, koristite crnu, mornarskoplavu i borodocrvenu za akcentne detalje u trpezariji. Bilo da se radi o otvorenoj kuhinji ili klasičnoj trpezariji, cilj je stvaranje urednog i delikatnog ambijenta.

Jednostavna trpezarija: Uređenje

Marokanska trpezarija zauzima lokalne trendove, sa svojim gipsanim detaljima na zidovima i zanatskim dekorativnim predmetima.

Ova klasična trpezarija hrabro koristi boju kako bi probudila veoma autentičan karakter.

Trpezarija ove londonske kuće majstorski izlaže svoj naglašeni ukus za starinske komade. Trpezarijski sto i stolice u gustavskom stilu i stolice i retro viseća lampa odgovaraju belim ispranim zidovima kako bi se ispričao stari karakter fino renoviranog mesta.

Biste i svetlosne linije rade na doradi izgleda ove trpezarije koja neguje klasičan šarm korišćenjem belih zidova i visećih lampi sa mekim zelenim nameštajem.

Veličanstveni crni trpezarijski sto orkužen je stolicama sa modernim i diskretnim linijama. Podna lampa i konzola suptilno uokviruju mermerni kamin.

 

 


Miljana Momirović

Artjafara/GettyImagesPlus