Kako da odaberete luster u trpezariji?

Postoji veliki broj različitih vrsta lustera, pa može biti teško izabrati pravi.

by | May 23, 2023
Luster u trpezariji

Osvetljenje je veoma važno za svaku prostoriju. Međutim, pošto je to mesti gde jedemo sa porodicom, luster u trpezariji uvek bude primetan detalj. 

Kako da odaberete luster u trpezariji?

Postoji veliki broj različitih vrsta lustera, pa može biti teško izabrati pravi. Međutim, ono što je važno jeste da to bude luster koji zaista dobro osvetljava trpezarijski sto, ali i koji se dekorativno uklapa u dizajn vašeg doma. Takođe, od veličine stola i tipa lustera zavisi da li će vam trebati jedan ili dva lustera iznad njega. Evo nekoliko ideja.

Trikovi pomoću kojih možete dekorisati trpezariju

Lusteri od prirodnih materijala

Pleteni lusteri od prirodnih materijala su čest izbor. Razlog tom je što su ekološki prihvatljiviji, a i zato što unose u trpezariju opuštajuću energiju. Međutim, ako imate dugačak sto, njih uglavnom treba nekoliko jer pleteni materijal malo ograničava osvetljenje, ali stvara posebno prijatnu atmosferu.

Luster u stilu svećnjaka

AKo volite nešto elegantniju i starinsku varijantu, onda su lusteri sa sijalicama koje podsećaju na sveću pravi izbor za vas. Ovakvi lusteri definitivno privlače pažnju i daju posebnu atmosferu trpezariji.

Kristalni luster u trpezariji

Kristalni lusteri su skupi, ali zaista deluju luksuzno i otmeno. Ovi lusteri osvetljuju poprilično mnogo zahvaljujući odbijanju zraka o kristal. U kome god stilu da vam je uređen dom ovakav luster će uneti eleganciju.

Luster u industrijskom stilu

Ovakvi lusteri su pogodni za kuće u industrijskom stilu. Međutim, mogu se uklopiti i u druge stilove. Njihova prednost jeste što većina lustera u industrijskom stilu mogu biti podesivi što je odlično ukoliko imate veliki sto. Osim toga, postoji veliki broj različitih lustera, pa ćete lako odabrati pravi za vaš dom.

Okrugli luster u trpezariji

Kružni ili okrugli lusteri su savršeni ako imate i okrugli sto. Međutim, oni će se sjajno uklopiti u bilo kakav trpezarijski sklop stola i stolica. Njegov kružni oblik će posebno istaći da je on centralni deo prostorije. Takođe, od veličine stola zavisi i veličina lustera.

Dakle, možete da se poigrate sa veličinom, dizajnom, materijalom lustera pri njegovom odabiru. Može potrajati, ali jednom kada odaberete, sigurno nećete požaliti.

Snežana Vranić

Scovad/GettyImagesPlus