Luksuzna trpezarija koja oduzima dah: Kreativni saveti za uređenje

by | June 26, 2023
Luksuzna trpezarija koja oduzima dah: Kreativni saveti za uređenje

Trpezarija je prostor koji često ne dobija dovoljno pažnje u modernim domovima, gde se trendovi poput kuhinja sa prostorom za ručavanje. Ipak, imati formalnu trpezariju samo po sebi može predstavljati luksuz. Postoje jednostavne stvari koje možete uraditi da biste unapredili izgled ovog prostora, učinili ga praktičnijim, privlačnijim i ukupno luksuznijim.

Luksuzna trpezarija: Kako dodati dozu stila prostoriji za obedovanje

Pretvaranje trpezarije u luksuzan prostor može biti jednostavno i zabavno. Iskoristite komodu za dodatnu funkcionalnost i eleganciju, postavite pravu rasvetu koja će stvoriti odgovarajuću atmosferu, posvetite posebnu pažnju stolicama, dodajte tepih za dodatnu luksuznu notu, uvedite dekoraciju na sto i iskoristite zidove za izražavanje svoje ličnosti.

Vitrina ili komoda

Vitrina ili komoda su neizostavan komad nameštaja u mnogim elegantnim trpezarijama. Možete podići ukupan utisak prostora postavljanjem vintage komada. Osim što praktično pruža više prostora za posluživanje priloga, pića ili dezerta, kooda i vitrina mogu poslužiti i kao izložbeni prostor za kolekciju čaša ili porodične dragocenosti.

Postavite pravu rasvetu

Svima je poznato da romantična večera podrazumeva osvetljenje svećama, jer izvor svetlosti postavlja ton za dugotrajne, intimne razgovore. Slično tome, slavljenički ručak zahteva svetlu i prozračnu atmosferu koja odgovara svečanosti. Najbolji način da vaša trpezarija bude spremna za bilo koju atmosferu je da slojevito postavite osvetljenje. Instalirajte svetiljku sa mogućnošću prigušivanja iznad stola, dodajte lampe ili zidne svetiljke u blizini i uvek imajte svećnjake na raspolaganju. Na taj način imaćete puno izbora prilikom stvaranja odgovarajuće atmosfere.

Luksuzna trpezarija: Dodajte tepih!

Pravi tepih može stvoriti luksuzno iskustvo sa teksturom. Tepisi takođe čine da prostor deluje utemeljeno. Bez tepiha, sto može izgledati kao da lebdi. Ako je vintage tepih izvan vašeg budžeta, razmislite o šarenim opcijama za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, ili preklopite manji, skuplji tepih preko većeg tepiha od prirodnog materijala poput jute.

Uvedite dekoraciju na sto

Kada trpezarijski sto nije u upotrebi, može delovati prazno. Univerzalna dekoracija stola, poput velike drvene činije sa artičokama ili interesantne vaze sa veštačkim zelenilom, trenutno čini prostor organizovanim i sofisticiranim.

Neka zidovi govore

Zamislite zidove kao savršeno prazno platno za uključivanje ličnosti i dodavanje posebnog pečata. Za tradicionalniji izgled, isprobajte dekorativne lajsne, tapete ili čak lažni kamin. Velika umetnička dela izgledaju sjajno iznad komode, a apstraktan motiv ili galerijski zid mogu sprečiti da trpezarija deluje pretrpano. Ogledala su takođe odlična opcija ako želite stvoriti iluziju da je soba veća nego što jeste.

 


Borjana Božić

Peter_visual/gettyimages