Red u trpezariji: Ideje za praktično odlaganje

by | July 28, 2023
Red u trpezariji: Ideje za praktično odlaganje

Kada razmišljate o organizaciji doma, trpezarija često nije prvi prostor koji vam padne na pamet. Međutim, trpezarije često zahtevaju dodatni prostor za odlaganje, poput dodatnog posuđa, stolnjaka, pladnjeva i mnogih drugih stvari koje treba negde smestiti.

Red u trpezariji i dovoljno prostora za stvari

Uz savete za odlaganje u trpezariji, ne zaboravite da prilagodite prostor prema svojim potrebama i stilu. Ako volite moderniji izgled, birajte odlagače sa čistim linijama i minimalističkim dizajnom. S druge strane, ljubitelji rustičnog šarma mogu se odlučiti za tople drvene odlagače sa izrezbarenim detaljima. Takođe, dodajte lični pečat prostoru postavljanjem ukrasnih elemenata na policama, kao što su dekorativni tanjiri, umetničke skulpture ili omiljeni mirisni svećnjaci. Osvetljenje takođe igra važnu ulogu u stvaranju prijatne atmosfere, pa razmislite o postavljanju nežnih svetiljki iznad vitrina ili police. Bez obzira na izabrani stil, pravilno organizovan prostor za odlaganje u trpezariji će vam omogućiti da uživate u lepom i dobro uređenom okruženju dok uživate u obrocima sa svojim najmilijima.

Evo nekoliko sjajnih ideja za odlaganje u trpezariji, bez obzira na vaš stil uređenja.

Upotrebite specijalizovane odlagače

Uvedite različite vrste odlagača u vašu trpezariju, uključujući i specijalizovane poput vinoteka i barskih vitrina. Potražite vinoteku koja će se dobro uklopiti sa stilom vaše trpezarije kako biste izbegli nesklad.

Red u trpezariji: Dodajte kredenac

Kredenac nije samo za kuhinje – koristite ga i u trpezariji kako biste odlagali dodatno posuđe, stolnjake i sve što vam je potrebno. Birajte kredenac koji se slaže sa dekorom i trpezarijskim stolom kako biste uneli puno stila.

Odlučite se za vintage komad nameštaja

Svet odlaganja u trpezariji – sa svim tim vitrinama, kredencima i ormanima – obiluje fantastičnim starinskim nalazima. Potražite starinski komad za odlaganje i unesite šarm prošlih vremena u svoju trpezariju.

Dodajte police

Potrebno vam je samo malo dodatnog prostora za odlaganje? Razmislite o postavljanju male plivajuće police u trpezariji kako biste na njih mogli staviti nekoliko dodatnih tanjira.

Uz ove kreativne ideje za odlaganje u trpezariji, možete efikasno organizovati prostor i osloboditi se nereda. Bilo da preferirate moderni ili klasični stil, ovakvi odlagači će vam pomoći da trpezarija postane funkcionalan i estetski prijatan deo vašeg doma. Ne zaboravite da prilagodite uređenje prema vašim potrebama i ukusu kako biste stvorili prostor u kojem ćete uživati sa porodicom i prijateljima.


Borjana Božić

Scovad/gettyimages