Trikovi pomoću kojih možete dekorisati trpezariju

Pogledajte fotografije i pročitajte savete kako biste dobili inspiraciju za savršenu dekoraciju! Ovako pomoću nekoliko trikova možete dekorisati trpezariju!

by | May 11, 2023
Kako dekorisati trpezariju

Stolnjak, tanjiri, posuđe, stalak za biber i so, stolice, zavese – glavni su detalji uz pomoć kojih možete dekorisati trpezariju. 

Pročitajte ovaj tekst i otkrijte kako najlakše, a najefektnije dekorisati trpezariju. Imamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vaša trpezarija bude najlepša i najudobnija. Pogledajte fotografije i pročitajte savete kako biste dobili inspiraciju za savršenu dekoraciju!

Kako dekorisati trpezariju?

Mala trpezarija

Ukoliko imate malo prostora za trpezariju, odlučite se da umesto stolica sa svih strana stola – sa jedne strane stavite klupu. Ova klupa može biti tapacirana ili može biti drvena sa dekorativnim sunđerom za sedenje kako biste obezbedili udobnost. Na ovaj način dobićete barem pola metra više u trpezariji. Ovakav način uređenja kuhinje, osim prostora, poboljšaće njen enterijer i trpezarija će odmah izgledati nesvakidašnje.

Stolice različitih dezena

Kako biste uneli razigranost u trpezariju, koristite različite boje i dezene. Obucite stolice u neodoljive šare koje će vam pomoći da prostorija deluje življe i lepše.

Izbor stola je veoma bitna stavka

Sto je zauzima centralni deo prostora i veoma je bitno kako on izgleda. U zavisnosti od toga kakav stil preovladava u vašem domu birajte sto koji će se lepo uklopiti. Stolovi u boji drveta nikada ne izlaze iz mode, a poslednjih godina sve više su popularni i stolovi ofarbani u belo. Sto možete dekorisati stolnjakom, svećnjakom ili vazom sa cvećem.

Stolnjak

Izbor stolnjaka treba da bude pravi užitak. Oni danas dolaze u toliko boja, dezena i oblika da je prosto teško pogrešiti pri izboru. Potrudite se samo da izbegnete mešanje previše boja u trpezariji.

Cvetni aranžman

Cveće na stolu je pola dekoracije. Ukoliko imate okrugli sto, dovoljan je jedan buket u sredini, a ukoliko imate izdužen sto, onda se zabavite dekorisanjem stola sa dva ili tri buketa u istim bojama.

Ogledalo u trpezariji

Danas je ovo jedno od omiljenih rešenja prilikom dekoracije trpezarije. Ovo je taktika koja pomaže manjim prostorijama da izgledaju veće, tamnim prostorijama da izgledaju svetlije, a osim toga, ogledala su vrlo dekorativni detalji za dom.

Luster

Iako se mnogi odlučuju na što jednostavnije plafonske lampe ili svedene lustere, luster sa kristalima stvara magičnu, svečanu refleksiju koja unosi sofisticiranost i eleganciju u trpezariju.

Zavese

Kao i u svakoj drugoj prostoriji, zavese u velikoj meri doprinose celokupnom izgledu. Da bi trpezarija bila što svetlija, odlučite se za svetle prozirne zavese, a ukoliko želite da ih još više istaknete, odlučite se za draperje u nekoj jačoj boji.

Posuđe

Svi imaju različit ukus, a izbor posuđa je tako veliki. Birajte posuđe tako da se slaže sa ostalim detaljima na stolu i u trpezariji. Potrudite se da odolite prevelikom broju boja.

Nadamo se da su vam naši saveti o tome kako dekorisati trpezariju bili od koristi.

Jovana Jevtić

Scovad/Getty Images Plus