Trpezarijske stolice: Kako da odaberete pravu vrstu?

Trpezarija je prostorija u kojoj uživate sa svojom porodicom, pa je prijatna atmosfera veoma važna.

by | May 18, 2023
Trpezarijske stolice: Kako da odaberete pravu vrstu?

Trpezarijske stolice su deo nameštaja koji je uvek u fokusu u ovoj prostoriji. Zbog toga je veoma važno da odaberete stolice koje će se uklapati u vaš dizajn celog doma. 

Trpezarijske stolice su važan deo prostorije

Prostor za obroke treba da bude udoban i da pozove ljude na večeru sa porodicom. Zbog toga je nameštaj u ovoj prostoriji veoma važan. Jednostavne trpezarijske stolice neutralnih boja i klasičnog oblika su bezvremenska, dok moderni trendovi karakterišu ovalne ivice i elegantne linije. Evo nekoliko ideja za stolice u trpezariji.

Klasične trpezarijske stolice

Ovaj tip trpezarijskih stolica je svima dobro poznat i savršeno se uklapaju sa drvenim klasičnim stolom i uopšte u kućama gde ima dosta drvenarije. Naravno, boju drveta i sedaonog dela možete da prilagodite bojama vaše trpezarije.

Članak se nastavlja posle reklama

Stolice sa punim naslonom

Ovo je trenutno jedan od najpopularnijih tipova trpezarijskih stolica. Razlog tome je što su čvrste i izdržljive, a veoma lepe i udobne. Osim toga, su i veoma lagane i savršeno će se uklopiti u svaku elegantnu trpezariju.

Članak se nastavlja posle reklama

Niske zaobljene stolice

Ovaj tip stolica se uklapa u moderne elegantne dizajne trpezarije i doma. Međutim, ove stolice nisu za svakoga. Ako volite da imate poduprta leđa celom dužinom, onda je bolje da se odlučite za drugi tip stolica. Međutim, ove stolice umeju da budu veoma udobne i svakako izgledaju sjajno.

Članak se nastavlja posle reklama

Trpezarijske stolice sa pletenim detaljima

Iako možda pletene stolice ili stolice sa ovakvim detaljima vezujete za eksterijer, ove stolice se zaista mogu lepo uklopiti i u trpezarijski enterijer. Naravno, sve zavisi od stila u kome ste dizajnirali kuću, ali ne zaboravite udobnost kada su ove stolice u pitanju.

Članak se nastavlja posle reklama

Neobične stolice

Naravno, ukoliko volite eksperimente i originalnost, uvek možete da odaberete nesvakidašnji tip stolica. Dakle, poigrajte se sa bojama i oblicima i stvorite vašu jedinstvenu trpezariju.

Članak se nastavlja posle reklama

Naravno, postoji bezbroj vrsta trpezarisjkih stolica, ali prvenstveno bi trebalo da obratite pažnju na njihovu udobnost jer im to i jesta glavna svrha. A potom kad odaberete i pravi  dizajn, one će doprineti prijatnoj atmosferi.


Snežana Vranić

Scovad/gettyimages