Trpezarijski sto: 9 šarmantih ideja za dekoraciju

by | June 13, 2023
Trpezarijski sto

Učinite vaš trpezarijski sto prelepim ambijentom za obroke sa porodicom ali i dekorativnim prikazom koji će doprineti estetici vašeg doma.

Trpezarijski sto: 9 šarmantih ideja za dekoraciju

Vintidž trpezarijski sto

Ako je vaš trpezarijski sto u vintidž stilu, nema potrebe da ga skrivate i dekoracijom pokušavate učiniti modernim. Ukrasite ga buketom sušene lavande i pletenim stolnjakom kako biste mu dali taj francuski šik.

Eukaliptus

Eukaliptus je vrsta zelenila koju uvek želimo u našoj kući. Osvežava, nudi minimalističku i modernu atmosferu i traje mnogo duže od svežeg cveća.

Pampas

Ako ste želite da dekorišete vaš trpezarijski sto ali ste umorni od toga da menjate cveće svaki put kad uvene – šta kažete na pampas? Iako nema miris, pruža domu divan boho ambijent inspirisan Skandinavijom.

Trpezarijski sto: Neobična vaza

Bilo da želite da stavite u njih cveće ili da ih držite praznima, neobične vaze uvek izazivaju pažnju i savršene su za dekoraciju jednostavnog trpezarijskog stola. Ovakav dekorativni predmet se najbolje slaže sa minimalističkom dekoracijom, a što su komadi veći, to bolje.

Grančice

Ponekad vam je potrebna samo ideja centralnog dela koja zauzima mnogo vizuelnog prostora, a da ne zauzima puno fizičkog prostora. Razmislite o punjenju vaze velikim grančicama rascvetanog drveća. Tanke grančice su dovoljno suptilne da ne preplave prostor, ali dovoljno velike da stvore divan vizuelni prikaz vašem trpezarijskom stolu.

Dekorativni predmeti

Zašto ne ukrasite svoj kuhinjski sto umetnošću? Sviđa nam se ideja da prikažemo nekoliko prelepih skulptura kao središnji deo na trpezarijskom stolu kako bismo vašoj sobi dali kreativan, umetnički izgled i osećaj.

Trpezarijski sto: Cveće

Ponekad jednostavno ne postoji zamena za buket prelepog svežeg cveća. Jednostavan način da svoj trpezarijski sto prebacite iz režima doručka u režim zabave je aranžiranje velikog buketa u centralnom delu. Držite se jedne vrste cveća za moderniji izgled ili se okušajte u cvetnom aranžmanu kako biste učinili prostor živahnijim.

Dekoracija koja se ponavlja

Ako je jedna prevelika vaza previše formalna za vaš sto, odlučite se za tri ili četiri mini vaze i ponovite izgled nekoliko puta da biste napravili ponavljanje koje je jednostavno, ali lepo.

U paru

Dok jedna prelepa vaza često može da stoji sama, uparivanje dva komada zajedno može stvoriti malo više dubine na vašem stolu. Umesto dva komada koja se podudaraju, izaberite suprotne boje za kontrast.

 


Miljana Momirović

Mindaugas Dulinskas/GettyImagesPlus