Ideje za renoviranje poluotvorenih kuhinja: One su odličan izbor, a evo i zašto

by | 15 septembra, 2023
Ideje za renoviranje poluotvorenih kuhinja

Ako treba da renovirate, a ne možete da se odlučite za otvorenu ili zatvorenu kuhinju, onda će vam ove ideje za renoviranje poluotvorenih kuhinja dobro doći. Pročitajte u tekstu o čemu se radi.

Ideje za renoviranje poluotvorenih kuhinja: Evo zašto su one dobar izbor

Otvorena ili zatvorena kuhinja su najčešća tema oko se dvoumimo kada renoviramo ovu prostoriju. Naravno i jedna i druga opcija imaju svoje prednosti i nedostatke, pa morate sebi postaviti određena pitanja. Koliko prostora imate? Da li svakodnevno kuvate? Da li je to mesto gde se okuplja porodica? Ipak, pre nego što odlučite trebalo bi da uzmete u obzir i poluotvorene kuhinje.

7 pitanja koja treba da postavite sebi pre kupovine kuhinje

Klizna vrata u poluotvorenoj kuhinji

Jedna od najboljih alternativa za poluotvorenu kuhinju je ugradnja staklenih kliznih vrata. Ovo je sjajno rešenje jer možete da uživate u prednostima kuhinje koja je zatvorena, ali i da je otvorite kada to poželite.

Ideje za renoviranje poluotvorenih kuhinja: Staklena pregrada

Druga opcija su jednostavne staklene pregrade koja je u suštini zatvorena kuhinja, ali vam omogućava pogled u drugu prostoriju i prodor svetlosti što je čini polutovorenom. Možete da napravite i prozor na ovoj pregradi što će još više otvoriti prostor.

Iskoristite kuhinjsko poluostrvo kao pregradu

Još jedan način da odvojite kuhinju jeste da napravite poluostrva koje zamenjuje zid, ali vam može biti sjajan dodatni prostor za skladištenje. Ovo je sjajan način da odvojite prostor i prostorije, a izgledaće veoma moderno.

Ideje za renoviranje poluotvorenih kuhinja: Pregrada na sredini kuhinjskog „zida“

Ovo je takođe veoma zanimljiv način da odvojite kuhinju, a da ona ipak bude otvorena. Staklena pregrada na sredini će učiniti prostor vizuelno zatvorenim, naročito kada ste u kuhinji, a prolazi sa strane će je otvoriti i dati joj laku prohodnost.

Poluotvorena kuhinja sa roletnama

Roletne vam mogu dati otvorenu ili zatvorenu kuhinju kad god to poželite. Možete ih postaviti iznad šanka ili ostrva i zatvoriti ukoliko imate goste, a vi treba da pripremate nešto u kuhinji.

Naravno, sve prvenstveno zavisi od prostora sa kojim raspolažete. Potom odaberite opciju koja vam se najviše dopada i stvorite savršenu kuhinju u kojoj ćete uživati.


Snežana Vranić

vicnt/GettyImagesPlus