Renoviranje doma: Ekonomične ideje koje će vas oduševiti

Ukoliko planirate renoviranje doma pogledajte naše ideje jer su pre svega veoma praktične i ekonomične. Nekoliko detalja može da učini čuda.

by | September 4, 2023
Renoviranje doma: Ekonomične ideje koje će vas oduševiti

Ukoliko planirate renoviranje doma pogledajte naše ideje jer su pre svega veoma praktične i ekonomične. Nekoliko detalja može da učini čuda.

I sama pomisao na renoviranje kuće može izazvati glavobolju zbog pozamašne sume koja će morati da se izdvoji iz budžeta. Ali, ne mora da bude tako, jer postoje i ekonomična rešenje.

Renoviranje doma s ogrničenim budžetom

Donosimo vam nekoliko predloga za renoviranje svake prostorije u kući. Nadamo se da će vas nadahniti da napravite od svog doma lepu i ušuškanu oazu.

Članak se nastavlja posle reklama

Renoviranje doma: Kuhinja

Postavite nove radne ploče

Novi ormarići i radne ploče za kuhinju mogu da budu skupi. Ali, ako su ormarići očuvani onda nema potrebe da ih menjate. Kuhinju mužete da osvežite i novom radnom pločom. U tom slučaju možete sebi da priuštite malo skuplji materijal. Na taj način će radna ploča dati vašoj kuhinji i luksuzniji izgled.

Zamenite pločice

Članak se nastavlja posle reklama

Umesto radne površine možete zameniti zidne pločice ili neki panel jer će to dati novi  vizuelni efekat. Možete d aizaberete pločice, kamen, staklo, keramiku i razne druge detalje, zaista postoji veliki izbor.

Nadogradite ormare ili samo vrata ormarića

Članak se nastavlja posle reklama

Boje, tapete, drvenarija, sve su to opcije koje možete da koristite da udahnete novi život kuhinjskim ormarićima. Možete, na primer da uklonite vrata s gornjih ormarića i kako biste dobili lepe police i prostor za skladištenje. Kada renovirate kuhinju, pored ekonomičnog budžeta, važno je da prstor bude efikasan.

Renoviranje doma: Dnevna soba

Zamenite podove

Članak se nastavlja posle reklama

Postoje mnoge opcije podnih obloga koje mogu da se postave na postojeće. Ali, ako je potrebno nemojte da vas mrzi da podignete stare obloge i stavite nove. Danas su u ponudi razne boje, teksture i materijali, a  vi odaberite one koje se uklapaju u važ budžet i naravno šemu boja u dnevnoj sobi.

Stavite nove zavese

Članak se nastavlja posle reklama

Mnoge osobe godinama drže jedne te iste zavese na prozorima. Ali, ako se odlučite za nove tkanine, teksturu i boje, to bi moglo da napravi značajnu promenu u dnevnoj sobi. Takođe. ako imate stare prozore postoji mnogo opcija da ih sakrijete zavesama jer je u svakom slučaju jeftinije nego da menjate prozore.

Rasveta s LED dimerima

Ako u dnevnoj sobi imate luster, možda ćete imati poteškoća da postignete pravi balans svetlosti što svakako utične na atmosferu. Ovo još više važi za stare kuće gde ima manje dostupnih utičnica za podne  lampe. Zato, možete da instalirate dimere ili prekidače kojima možete da regulišete jačinu svetlosti u prostoru. Podesite na jaču svetlost kada nešto radite ili prigušeno, ambijeltalno kada odmarate.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo

Stavite tapete za aktentni zid

Akcentni zid je lak zadatak za rešavanje, čak i za početnike, kao i ako imate ograničen budžet. Možete jednostavno da stavite tapete što je praktično i jeftino rešenje. Ali, ako još niste spremni da postavite tapete u kupatilo možete da stavite samo stikere. Na kraju, možete ga jednostavno ukloniti kada vam dosadi.

Ubacite elemente za odlaganje


Ormarić ili otvorene police može doprineti eneterijeru kupatila, naročito ako vam nedostaje prostor za odlaganje. Potražite po radnjama gotove ormariće i police, možete čak koristiti i stilizovane merdevine. Sve su to lepe i praktične opcije za skladištenje. Možete čak postaviti i korpe na police.

Članak se nastavlja posle reklama

Renoviranje doma: Spavaća soba

Promenite nešto na zidovima ili plafonima

Jedno od najjednostavnijih rešenja su zidne obloge ili paneli. Možete čak i da ih ukrasite određenom bojom koja je naravno usklađena sa šemom boja u spavaćoj sobi. Na našem primeru možete da vidite kako je postignut elegantan izgled spavaće sobe.

Postavite uzglavlje


Garantovani način da ažurirate svoju spavaću sobu je dodavanje uzglavlja, bilo da je malo, veliko ili dramatično. Nova uzglavlja mogu da budu poprilično skupa, ali uvek postoje opcije „uradi sam“.

Članak se nastavlja posle reklama

Trpezarija

Uložite u svetla


Trpezarije su često zaglavljene u vremenskoj osnovi svetla. Ali, ako uložite u novu rastvetu možda ćete dobtiti novu priču u trpezariji. Izaberite tradicionalni luster ili izaberite nekoliko zdinih lampi za savremeniji pristup.

Hodnik

Plakar s klupicom


Ovo je zaista sjajna ideja jer imate prostora za odlaganje, a pored toga možete da sednete kada vežete pertle. Možete da kupite gotov plakar s ugrađenom klupicom ili da sami kombinujete elemente.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 


Dijana Škorić

UnitedPhotoStudio1 / gettyimages.com