Renoviranje spavaće sobe bez mnogo troškova

by | September 21, 2023
Renoviranje spavaće sobe bez mnogo troškova

Renoviranje spavaće sobe je najlakša opcija jer ne zahteva mnogo radova. Pokazaćemo vam na našim primeriuma kako da to uraite, a da ne potrošite mnog novca. 

Još jedna sjajna stvar. Sanacija postojećeg prostora je znatno jeftinije nego da na primer proširujete i dograđujete sobu ili dodajete nove krovne prozore. Postoji dobar razlog zašto agenti za opremljene nekretnine veliku pažnju posveću izgled ove prostorije: Pored kuhinje, spavaća soba uglavnom presudi da li će neko uzeti tu kuću ili odsutati od nje.

Renoviranje spavaće sobe na jednostavan način

Donosimo vam nekoliko jednostavnih primera, koji će, nadamo se da vas inspirišu na vaš novi poduhvat.

Renoviranje: Pretvorite spavaću sobu u oazu mira

Proširenje tlocrta vašeg doma je uvek papreno skupo, jer su potrebni novi zidovi, krov i mnoštvo drugih elemenata. Ali, možete proširiti spavaću sobu na jednostavan način. Na našem primeru spajanjem spavaće sobe i hodnika na gornjem spratu kuće može se napraviti savršen kutak koji je tokom dana obasjan svetlošću, a noću  udoban.

Dočarajte atmosferu pomoću osvetljenja

Većina vlasnika kuća fokusira svoju pažnju na osvetljenje kuhinje ili kupatila. Osvetljenje spavaće sobe često pada u drugi plan prebacujući se na sumorno plafonsko svetlo.

Umesto da razmišljate o lusteru, razmislite o kombinaciji izvora svetlosti. Počnite sa plafonskim svetlom, na primer s lusterom, ali s prekidačem koji može da pojačava i smanjuje izvor svetsloti. Naravno porebne su i lampe kojima ćete dočarati atmosferu. Takođe, spavaće sobe u savremenom stilu izgledaju fantastično sa retro osvetljenjem.

Zamenite pod

Pod u spavaćoj sobi treba da donese osećaj topline, sigurnosti i udobnosti. Opcije tvrdih podova kao što su keramičke pločice preporučuju se samo u područjima s visokom vlažnošću. U suprotnom, razmislite o mekim podovima koji su prijateljski raspoloženi za bose noge, kao što su tepisi od zida do zida, drveni podovi ili laminat. Podovi od širokih dasaka, dostupni od punog tvrdog drveta, konstruisanog drveta i laminata, dodaju atmosferu dramatične veličine svakoj spavaćoj sobi.

Još jedan predstojeći izbor poda za spavaću sobu je vinilna daska. Vinil je tradicionalno bio tanak, hladan materijal najbolje rezervisan za kuhinje ili kupatila. Ali deblji podovi od vinilnih dasaka sa čvrstim jezgrom su topliji.

Kvalitetni podovi u spavaćoj sobi postavljaju ton za opuštajuće večeri u krevetu, praćene dubokim, mirnim snom. .

Dodajte lični pečat

Da li želite da vaša spavaća soba ima karakter? U većini spavaćih soba potreban je samo lagani dodir da bi se stvorio određeni izgled.

Dizajniranje spavaće sobe u tropskom stilu jednsotavno je izvodljivo kupovinom kreveta s baldahinom, dodavanje zastora od bambusa i dodavanje ventilatora na plafon. Za sofisticirani izgled ubacite jastučiće s listovima kao što je to na našem primeru.

Takoše, možete primeniti stil koji volite jer lakše je menjati trendove u ovim prostorijama nego u kupatilima i kuhinji.

Osvežite spavaću sobu novom šemom boja

Ako želite da pratite trendove, to možete učiniti i bojom. Spavaće sobe, zajedno sa hodnicima, dnevnim sobama i trpezarijama, najlakše su prefarbati sobe u kući. Ako vam praćenje trendova boja ne odgovara, težite opuštajućim bojama u velikim spavaćim sobama. Male spavaće sobe imaju koristi od šeme svetlih boja koje stvaraju prostor i koriste pastelne, sive ili neutralne.

 


Dijana Škorić

Artjafara / gettyimages.com