Vuneni tepisi – dodir prirode u vašem domu!

by | November 24, 2021

Tepisi u Vašim domovima su kao cipele u vašoj odevnoj kombinaciji. Sigurno bi vam smetalo da odaberete najbolju odeću za noćni izlazak, a zatim odete bosi. Isti je princip i sa podnim prostirkama tj. tepisima. Cipele dovršavaju odeću i u nekim će slučajevima zapravo zaseniti ono što nosite. Isto je i sa tepisima u vašem domu. Mogu potpuno promeniti izgled jedne sobe i osećaja u njoj. Tepisi mogu biti u harmoniji sa vašom sobom, ili poput ovog sjajnog životnog prostora ispod, mogu predstavljati izjavu stila vlasnika dodavanjem elementa iznenađenja.

foto Tisca Austria

Vuna kao 100% prirodni materijal je idealna za razne namene. Ozbiljni poslovni ljudi uvek biraju odela sa visokim udelom vune u sebi, vuneni kaputi su uvek cenjeni i istovremeno moderni i klasični, vuneni džemperi su omiljeni u zimsko doba, u hotelima sa 5 zvezdica u knjizi standarda se obično zahtevaju tepisoni sa minimum 80% vune… Zašto je vuna toliko versatilna i cenjena kao materijal? Vuna kao prirodni materijal ima brojna pozitivna svojstva. Ukazaćemo samo na neke od njih:

  • Vuna je vanvremenski materijal koji je uvek aktuelan
  • Izuzetan je topolotni izolator
  • Veoma je otporna na vatru i mrlje
  • Dobar je zvučni izolator – vlakna vune imaju tendenciju zadržavanja vazduha čime pospešuju zvučnu izolaciju
  • Potpuno ekološki prirodni materijal koji se može reciklirati
  • Vuneni tepih je izuzetno podgodan za ljude sklone alergijama. Vuna vezuje za sebe čestice prašine iz vazduha što omogućava znatno čistiji vazduh u prostoriji a prašina vezana za vunu se veoma lako uklanja redovnim usisavanjem

foto Tisca Austria

Kada pričamo o tepisima od vune navikli smo ugavnom na tradicionalne vunene tepihe sa klasičnom šarom te se stoga u modernim enterijerima uglavnom koriste tepisi napravljeni od modernih materijala poput najlona, poliamida, polipropilena i sl. Jednostavno vuneni tepisi su do nedavno bili previše „tradicionalni“ da bi se uklopili u moderne enterijere. Međutim, danas, imamo i veoma moderne vunene tepihe koji će se uklopiti u svaki enterijer i biti centralna tačka Vašeg dnevnog boravka ili kancelarije.

Modularni Podovi predstavljaju kolekciju Tisca Olbia koja predstavlja jedinstveni pristup dizajnu tepiha sa neverovatnim bogatstvom tekstura i dezena koji se dobijaju ručnim radom – svaki tepih je pravo malo umetničko delo jer ne postoje dva potpuno ista. Kolekcija Olbia dolazi u 26 različitih tekstura a svaku teksturu je moguće dobiti u jednoj od 96 mogućih boja. Takođe, kolekcija Olbia je veoma fleksibilna u pogledu oblika tepiha – pored klasičnog pravouganog oblika u velikom broju standardnih dimenzija moguće je poručiti i okrugli, ovalni, kvadratni, heksagonalni, oktagonalni tepih ili možete doneti svoju ideju i ukoliko je tehnički izvodljiva i to će biti napravljeno. Individualne veličine su moguće u širokom dijapazonu širina od 50 – 600 cm sa neograničenom dužinom.

Tepisi kompanije Tisca su dostupni i na domaćem tržištu posredstvom njihovog distributera za Srbiju – kompanije Modularni Podovi d.o.o. Za više informacija o cenama i mogućnostima poručivanja posetite www.modularnipodovi.com.

MODULARNI PODOVI d.o.o.
Nikole Dobrovića 12/15,
11077 Novi Beograd
SHOWROOM YUBC:
Bulevar Mihajla Pupina 10g,
lokal v.p.62, 11070 Novi Beograd
M +381 65 8557 920
M +381 65 8557 025
[email protected]
www.modularnipodovi.com

 


Agencija L.A. Consult

Tisca Austria

Tags: