Beogradski sajam nameštaja u novom izdanju

by | November 8, 2019

Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u jugoistočnoj Evropi, Beogradski sajam nameštaja,   novom izdanju ostaje dosledan konceptu kreiranja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identiteta Srbije i regiona.

Okupljajući ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta, sajam u fokus stavlja nove ideje, premijere, vrhunski dizajn, inovativne tehnologije, kvalitetan i funkcionalan nameštaj svih vrsta i namena, ali i dizajnere mlađe generacije iz celog regiona koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

Sajam je poslovni događaj koji tokom šest dana postaje najvažnija tačka susreta svih učesnika u oblasti industrije nameštaja i onih koji su zainteresovani za nju.

Godišnji pregled kretanja u kreativnoj industriji nameštaja i drvnoj industriji u regionu i svetu i ove jeseni dogodiće se na Beogradskom sajmu.

57.Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 57. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblastidrvne industrije, donosi priliku domaćim posetiocima da se u Beogradu upoznaju sa najatraktivnijim dizajnerskim rešenjimai sagledaju novitete koje su do sada mogli da vide samo na najpoznatijim svetskim sajmovima.

Internacionalni karakter manifestacije ogleda se okupljanju značajnog broja izlagača, poslovnih posetilaca, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope, kao i sve većem interesovanju kompanija za učešće na sajmu.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 500 izlagača iz 38 zemalja.

Zemlje učesnice: Italija, Nemačka, Švajcarska, Danska, Austrija, Švedska, Turska, Češka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovenija…

Tematske celine po halama:

Hala 1 – Tapacirani i stilski nameštaj

Hala 1A – Galanterija i dekor

Hala 2B – Dizajnerski nameštaj

Hala 2C – Mladi dizajneri i škole

Hala 2A – Pločasti materijali

Hala 3 – Dizajnerski nameštaj

Hala 3A – Dizajnerski nameštaj

Hala 4 – Nameštaj za uređenje enterijera, repromaterijali, boje, lakovi, okovi, federi, komore za sušenje…

Hala 5 – Mašine i alati za drvnu industriju

Apsolutni noviteti na Sajmu nameštaja

Na sajmu će se ove godine predstaviti novi internacionalni i regionalni izlagači profilisani u artisanskoj izradi sa velikom posvećenošću detaljima i kvalitetu.

Prvi put na sajmu učestvuju dva prestižna italijanska brenda – Colombini Casa i Cappellini, kao i danski Muuto, hrvatski Nunc i Hespo, severnomakedonski Fagus i srpske firme Lesnina S, Emmezeta i mnogi drugi.

Među novitetima na ovogodišnjem sajmu su kolekcije nameštaja koje ne mogu ostati neprimećene, jer predstavljaju vrhunac u pogledu estetike i kvaliteta: spoj najsavremenije tehnologije i drveta, vizuelno sofisticiran, ali i funkcionalan nameštaj, bezvremene forme, nameštaj u koji su integrisani vrhunski svetlosni efekti, reinterpretirani tradicionalni komadi svežom i jednostavnom estetikom, kvalitetan minimalistički dizajn, sofisticirani aksesoari…

Zvezde domaće i regionalne dizajn scene

Posetioci će ponovo moći da vide proizvode kompanija čiji kvalitet predstavlja najvišu normu kada je dizajnirani nameštaj u pitanju: Prostoria iz Hrvatske, zatim švajcarski WOAK i domaći Gir. Ove kompanije svojim povratkom potvrđuju kvalitet manifestacije i činjenicu da Beogradski sajam nameštaja predstavlja regionalni centar u oblasti promocije nameštaja.

Na Sajmu nameštaja predstavlja se izuzetan program domaćih izlagača: Simpo, Extraform, Catra Home Fashion, Atlas, studio Dsignedby, Wood Mood Design, Garda, Rast, Kolarević, Casa Familia, Concept Line, Wood Feel…

Uz kolekcije brojnih izlagača iz zemlje i sveta, posetioci će tokom sajamskih dana moći da uživaju u posebnim događajima posvećenim dizajnu koji su se već ustalili u sajamskoj agendi tokom prethodnih godina.

Izložba mladih dizajnera/Young Designers Exhibition – zvezde u usponu, hala 2C

Tokom sajma posetioci će imati priliku da pogledaju najsavremenija rešenja u oblasti dizajna nameštaja i saznaju kako o dizajnu razmišljaju još uvek neafirmisani dizajneri. U hali 2C nastupaju sveže i mlade snage. Ovo je poseban događaj u okviru Sajma nameštaja u Beogradu koji promoviše nove autore i igra važnu ulogu u povezivanju svih aktera koji učestvuju u kreiranju proizvoda, celokupne industrije i tržišta.

Design Talks – diskusije sa eminentnim govornicima, hala 2C

Razgovori sa dizajnerima i arhitektama postaju sve popularniji događaj na sajmu na kom se okuplja sam vrh eksperata iz oblasti dizajna, arhitekture i industrije nameštaja u celini. Svakoga dana tokom trajanja sajma posetioci se mogu pridružiti razgovorima ili slušati o iskustvima vodećih stručnjaka, proizvođača, konsultanata i svih ostalih aktera koji učestvuju u kreiranju kvalitetnih proizvoda, na domaćem i na svetskom tržištu.

Na Design razgovorima će učestvovati članovi žirija, mladi dizajneri sa izložbe Young Designers Exhibition, predstavnici kompanija Gir, Nunc, Hard Stuff, Rast, Animo, Lilipop, Održivi Prostor, Nova Iskra, Abovus Architects…

Razgovor moderira Vesna Pejović poznata produkt dizajnerka iz Beograda.

NAGRADE SAJMA NAMEŠTAJA 2019: “Zlatni ključ” i „Sajamski ključ“

Nagrada “Zlatni ključ” – Nagrada za najbolja rešenja

Zlatni ključ je nagrada koju žiri sastavljen od internacionalnih eksperata dodeljuje najuspešnijim izlagačima na sajmu, ukazujući na najkvalitetnija i najinovativnija rešenja. Okupljanje internacionalnog žirija Beogradski sajam nameštaja stavlja u međunarodni kontekst i izdvaja ga kao relevantnu instituciju u sferi industrije nameštaja.

Nagrada „Sajamski ključ“

Nagrada Sajamski ključ biće dodeljena za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

Radno vreme Sajma nameštaja:

UTO – SRE, 5 – 6. novembar: 10:00 – 19:00

ČET – NED, 7 – 10. novembar: 10:00 – 20:00

Radno vreme Sajma mašina:

UTO – SUB, 5 – 9. novembar: 10:00 – 19:00

Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara.

Parking: 150 dinara po satu.

Medijski partneri manifestacije: Furniture News, Mobel Markt, Meubihome, Wood Business Portal com, Archiproducts, BeforeAfter.rs, Designed.rs, Zagreb Desing Week, Bravacasa, Kuća stil, Style.rs, Ego magazine, Podovi, Gradnja.rs i Drvotehnika.

NAGRADE NA 57. MEĐUNARODNOM SAJMU NAMEŠTAJA,

OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE

Žiri u sastavu:

1. Francesca De Ponti – predsednica

2. Branko Nikolić – član

3. Marko Sousa Santos – član

4. Gorazd Malačić – član

5. Tanja Jović – članica

je doneo odluke da se Nagrada ZLATNI KLJUČ dodeli sledećim kategorijama:

ZLATNI KLJUČ u kategoriji NAJBOLJI PROIZVOD

ZLATNI KLJUČ se dodeljuje proizvođaču NUNC

za Sistem „ALA“ dizajn: STUDIO RU:T i Nataša Njegovanović

1. NOMINACIJA se dodeljuje proizvođaču GAZZDA

za proizvod: „MUNA Lounge chair“, dizajn: Salih Teskeredžić

2. NOMINACIJA se dodeljuje proizvođaču GIR

za proizvod: „CURVE High table“, dizajn: Aspekt Studio

ZLATNI KLJUČ u kategoriji DOPRINOS RAZVOJU DIZAJNA

ZLATNI KLJUČ se dodeljuje profesorki Jeleni Matić

ZLATNI KLJUČ za NAJBOLJEG MLADOG DIZAJNERA

ZLATNI KLJUČ se dodeljuje dizajnerskom timu ABOVUS ARCHITECTS

za „VAL – Desk Organizer“ – pametan dizajn

1. NOMINACIJA se dodeljuje Milanu Kajganiću

za „1+1 Element“

2. NOMINACIJA se dodeljuje Bogoju Bojoviću

za „Tender kolekciju“

ZLATNI KLJUČ za IZNENAĐENJE SAJMA / DOBAR POČETAK

ZLATNI KLJUČ se dodeljuje se dodeljuje proizvođaču FAGUS

1. NOMINACIJA se dodeljuje proizvođaču RAST

ZLATNI KLJUČ za ART DIREKCIJU

ZLATNI KLJUČ se dodeljuje proizvođaču GARDA

SAJAMSKI KLJUČ

Nagrada „Sajamski ključ“ za kontinuirano unapređenje sajamske prezentacije ove godine dodeljena je kompaniji Radović Enterijer iz Požege, dok je kompanija Mita iz Leskovca nagrađena za ukupan sajamski nastup.

Sajamskim ključem“ za kompletnu promociju proizvodnog programa nagrađena je kompanija Matis iz Ivanjice.

Ove godine zajedničku nagradu dodelili su Beogradski sajam i Blic žena kompaniji Mobi Furniture iz Beograda za asortiman izložbenog programa.

Dobro došli na 57. Sajam nameštaja!

 www.sajamnamestaja.rs