Bauhaus boje za moderan enterijer

by | April 24, 2023
Bauhaus boje za moderan enterijer

Bez obzira da li tražite odvažnu inspiraciju za dnevnu sobu ili želite da svojoj kancelariji dodate akcentnu boju, upoznajte Bauhaus boje koje će vam pomoći da sa lakoćom unesete ovaj kultni stil u vaš dom.

 

Moderan enterijer uz Bauhaus boje

Šanse su da ste upoznati sa Bauhaus stilom su velike, čak iako vam termin nije poznat. Estetika uključuje uticaje moderne, minimalističkog i art deco stila, dok stavlja akcenat na geometrijske oblike i upečatljive boje. Palete su često hrabre, moderne i sigurno ostaju zapažene.

Bauhaus boje: Svetlosiva

Za izgled koji deluje hrabro, ali pristupačno, pokušajte da kombinujete svetlosive zidove sa prpeoznatljivim nameštajem u Bauhaus stilu. Hladniji ton će uravnotežiti tople nijanse i učiniti ambijent savremenim i prijatnim.

 Pastelna roza za moderan ambijent

Ako su ženstveni pastelni tonovi više u vašem stilu, obojite zidove suptilnom, ali prodornom nijansom ružičaste. Ova meka nijansa stvara ogromnu ravnotežu u odnosu na geometrijske detalje ove dnevne sobe u Bauhaus stilu prikazane na A Cup of Jo.

 Bauhaus stil i bela boja

Ako želite da akcentujete nameštaj onda zidovi treba da ostanu beli, kao na prikazanoj fotografiji. Mešavina hladnih tonova poput sive i plave u kombinaciji sa bogatim crvenim nijansama stvara veliki vizuelni kontrast i dinamiku bez narušavanja prozračnosti ambijenta.

 Bauhaus boje: Petrolej boja

Ova boja je idealna za stvaranje ambijenta koji deluje veličanstveno i arhitektonski, što ujedno i predstavljaju dve osnovne karakteristike ovog stila. Osim toga, boja ima sjajan efekat na raspoloženje čoveka, a u ovom slučaju predstavlja idealan odabir za kancelariju. Zajedno sa crnim i zlatnim detaljima čini prostor dovoljno luksuznim.

 

Bauhaus boje: Prepoznatljiva narandžasta

Narandžasta se često povezuje sa modernim stilom sa polovine 20. veka, što se svakako može naći i u elementima Bauhaus dizajna. Kada se upari sa žutom i  tamnoplavom, postići ćete savršen nivo kontrasta kako biste dobili topao i komforan dom.

 


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Tags: