Boje za modernu kuhinju: Ove nijanse će ulepšati svaki prostor

by | September 13, 2023
Boje za modernu kuhinju

Svi želimo da imamo uređen dom po poslednjim trendovima, a ove boje za modernu kuhinju ćete lako uneti u vaš prostor. One mogu da unesu veliku promenu, a ne zahtevaju renoviranje u potpunosti. 

Boje za modernu kuhinju: Odaberite prave nijanse

Postoje razne opcije boja kojima možete vašu kuhinju modernom, od onih upadljivih do neutralnih i nežnih. Zbog toga možete lako da pronađete nijansu koja će savršeno odgovarati vašoj kuhinji. Evo koje boje će učiniti vašu kuhinju modernom.

Pastelno zelena

Ukoliko ste ljubitelji svetlih nijansi, pastelno zelena je jedna od omiljenijih boja ove sezone i svakako će vašem domu dati elegantan izgled. Možete je kombinovati sa belim nijansama kako ne biste gubili na svetlosti.

Boje za modernu kuhinju: Siva

Siva je jedna od najidealnijih boja za moderne kuhinje. U kombinaciji sa belom ona savršeno dolazi od izražaja i deluje veoma otmeno. Iako možda mislite da je ova boja hladna, ona itekako može da učini prostor udobnim.

Prirodna boja drveta

Poslednji trendovi nalažu da se okrećemo prirodnim materijalima i nijansama. Stoga je prirodna boja drveta idealna i za vašu kuhinju. Ormarići ili ostrvo u svetlim ili tamnim nijansama drveta će vas povezati sa prirodom i stvoriti prijatnu atmosferu.

Boje za modernu kuhinju: Crno-bela kombinacija

Crno-bela kombinacija je čista klasika, ali ne izlazi iz trenda. Možete da kombinujete boje zidova i nameštaja kako želite, ali obratite i pažnju na detalje. Pobrinite se da kuhinja deluje skladno i harmonično.

Tirkizna kuhinja

Tirkizna je veoma neobična boja koja predstavlja prelaz između zelene i plave nijanse. A uz to ima i svetle i tamne varijante. Za koju god varijantu da se odlučite, nećete pogrešiti.

Dakle, svejedno je da li ćete se bazirati na boje zidova ili nameštaj, ali ove nijanse će uneti u vašu kuhinju eleganciju i izgledaće veoma moderno. Stoga, ako se dvoumite da li je vreme za promene, ne časite časa!

Snežana Vranić

Serghei Starus/GettyImagesPlus