Boje za predsoblje: 5 saveta za otmeni izgled hodnika

by | September 27, 2023
Boje za predsoblje

Od dva tona na zidovima do različitih završnih slojeva, ove boje za predsoblje ulepšaće utisak o vašem domu bez renoviranja i mnogo ulaganja.

Boje za predsoblje: 5 saveta za otmeni izgled hodnika

Jarkožuta

Verovatno je najbolja boja za stvaranje osećaja dobrodošlice jarko žuta. Iako je to hrabar izbor koji klima glavom prema maksimalističkom dekoru, stručnjaci kažu da ima potencijal da unese topli sjaj u prostor koji savršeno funkcioniše kao živahna boja ulaza.

Dve boje za predsoblje

Ne morate se obavezati da ćete koristiti samo jednu boju u svojim idejama za zidove predsoblja. Umesto toga, možete eksperimentisati sa korišćenjem dve različite boje za predsoblje za moderan i razigran izgled. Možete odabrati dve boje koje se međusobno sukobljavaju za upečatljiv izgled, ali možete alternativno zadržati stvari usklađenim korišćenjem dve različite nijanse jedne boje, kao što je na slici ispod.

 

Tamni tonovi

Uobičajena prepreka u mnogim hodnicima je nedostatak prirodnog svetla. Međutim, ovo ne mora da sputava vaš dekor, a možete stvoriti jednako prijatan osećaj u prostoru koji nedostaje svetlosti.

Kako da uredite mračan i mali hodnik u stanu?

Stručnjaci za boje za predsoblje preporučuju da se naslonite na mračnu prirodu sobe i ukrasite prostor u dubokoj nijansi, kao što je tamnoplava, kako biste dodali toplinu predsoblju. Ovaj pristup takođe čini da se sobe izvan hodnika u kontrastu osećaju svetlije.

 

Plava i zelena boja

Ako ste ljubitelj jarkih boja, postoji niz smelih boja za predsoblje koje se mogu koristiti za osvetljavanje i stvaranje osećaja koji podiže, kao što je zelena.

Takođe možete da se odlučite za živopisnu plavu da biste stvorili sličan osećaj pri ulasku u kuću.

Završni sloj boje za predsoblje

Kada su u pitanju zidovi u predsoblju, boja nije jedina stvar koju treba uzeti u obzir, već i završni sloj boje. Od mat do sjaja, postoji niz različitih završnih obrada koje mogu transformisati prostor.

Osim toga, dizajneri enterije preporučuju da odaberete jednu boju i koristite je u predsoblju u dva različita završna sloja.

Ulazi su uvek oblasti sa velikim prometom u kući, tako da praktičnost igra veliku ulogu koliko i estetska lepota, ali ove dve potrebe mogu srećno da sede jedna pored druge bez kompromisa i sa velikim efektom.

Možete ‘obojiti donju polovinu zida’ u sjajnoj završnoj obradi dok se odlučite za mat završnu obradu iznad. Na taj način ćete takođe umanjiti potrebu za krečenjem jer se zidovi neće toliko prljati.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus