Najlepša boja zidova 2023. za celu sezonu

by | May 31, 2023
Najlepša boja zidova

U slučaju da ove sezone planirate da osvežite prostorije u vašem domu, otkrivamo vam koja je najlepša boja zidova za ama baš svaku sobu.

Njena lepota je u tome što je neutralna, a ipak živahna i umirujuća. Kombinuje se uz sve druge nijanse, pa nećete morati razmišljati kako će se uklopiti uz nameštaj. Pogledajte u nastavku koja je to boja.

Najlepša boja zidova 2023. za celu sezonu

Iako su ideje za boje zidova u prostoriji stvar ukusa i vrlo subjektivne, postoji jedna boja za koju dizajneri enterijera veruju da je najlepša nijansa za svaki dom.

Članak se nastavlja posle reklama

Koja je najlepša boja zidova?

Stručnjaci su proglasili da je zemljanoroze jedna od najlepših boja za zidove. Zbog te posebne nijanse, pomoći će da vaš dom izgleda sofisticirano i elegantno, a ne bledo ili hladno kao što bi pastelne nijanse roze to učinile.

Zemljanoroze nijansa pogodna je za svaku prostoriju jer unosi toplinu i osvežava loše osvetljene prostore. Laskava boja izgledaće besprekorno u kupatilu, kuhinji, pa čak i u dečjoj sobi.

Članak se nastavlja posle reklama

Puderasti ton ove boje stvara meku i nežnu šemu, što je takođe čini idealnom za spavaću sobu jer može pomoći da zaspite.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada razmišljate o boji zidova, prvo treba da odredite svrhu. Na primer, da li je to soba u kojoj provodite slobodno vreme ili je to soba u koju želite da se povučete na kraju danada biste se osećali prijatno? Ako tražite boju koja će vas umiriti i oraspoložiti, tako da ramena mogu odmah da vam se opuste – to je definitivno zemljanoroze.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavajte ružičastu koja je previše pigmentovana. Idealna nijansa je prigušena, nežna i mirna, kao topli zagrljaj na zidovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe možete i koristiti različite nijanse roze boje za harmoničnu šemu u prostoriji i sveobuhvatni osećaj ugođaja. Alternativno, zemljanoroze može biti i akcentna boja u prostoriji sa belim zidovima i neutralnim nameštajem.

Zemljanoroze je najlepša boja jer se na nju gleda kao na novu neutralnu – kombinuje se uz gotovo sve druge boje. Zaista stvara osećaj dobrodošlice, vrlo je primamljiva i raznovrsna.

Članak se nastavlja posle reklama

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”


Miljana Momirović

JZhuk/GettyImagesPlus

Tags: