Pastelna plava: Idealna boja za vaš dom

by | August 31, 2023
Pastelna plava: Idealna boja za vaš dom

U svetu dekoracije, pastelna plava je definitivno u fokusu za 2023. godinu. Ova nežna nijansa plave pronalazi svoje mesto u svakom kutku vašeg doma, bilo da je reč o zidovima, podovima, nameštaju ili sitnim dekorativnim elementima.

Pastelna plava: Boja za svaku prostoriju doma

Uz ove inspirativne ideje, osvežite svoj enterijer i dočekajte prelepu sezonu sa stilom.

1. Pastelna plava u kuhinji

Za kuhinju koja odiše prošlošću, odvažite se na pastelnu nebo plavu. Ova izuzetno privlačna nijansa može se primeniti na kuhinjske elemente ili kuhinjske frontove, dodajući notu nežnosti i šarma.

2. Boho dnevna soba sa plavim pločicama

Za dnevnu sobu inspirisano boho duhom, razmotrite postavljanje kit kat pločica u pastelnoj nebo plavoj boji. Ove pločice će doneti dozu autentičnosti i igre svetlosti, savršeno se kombinujući sa drvenim i ratan komadima nameštaja.

3. Prilagođeni nameštaj u pastelnoj plavoj

Centralni komad prelepg pariskog stana je prilagođena biblioteka obojena u “Light Blue” nijansi od strane Farrow&Ball. Ova nežna nebo plava donosi svežinu prostoru i ističe se otvorenim i zatvorenim policama, dodajući karakter prostoru.

4. Kupatilo sa plavim plafonom

Za dozu luksuza, razmislite o pastelnoj nebo plavoj boji za plafon u kupaonici. Ovaj detalj će oplemeniti prostor i dodati notu sofisticiranosti, posebno ako je kombinovan sa detaljima od mesinga i elegantnim elementima.

5. Retro kuhinja u pastelnoj plavoj

Za izrazito retro izgled, inspirišite se pastelno nebo plavom za kuhinju. Kombinacija pastelne plave sa kontrastnim crnim detaljima stvara poseban šarm i originalnu atmosferu.

6. Dnevna soba sa prilagođenim plavim odlaganjem 

Pastelna nebo plava može biti srž vašeg dnevnog boravka. Ova nijansa donosi svežinu i sofisticiranost, ističući klasične arhitektonske detalje i stvarajući modernu atmosferu.

Pastelna plava je nijansa koja se lako može uklopiti u različite prostore u vašem domu. Od kuhinje do dnevne sobe i kupaonice, ova nežna nijansa plave dodaje svežinu i šarm svakom kutku. Razmislite o ovim inspiracijama kako biste udomili trendi pastelnu nebo plavu i uneli dah svežine u svoj enterijer.


Borjana Božić

hemul75/gettyimages