Raskošne boje zidova: Tihi luksuz u enterijeru

by | June 29, 2023
Raskošne boje zidova

Sve više dizajnera okreće se mirnim tonovima koji izgledaju tako sofisticirano u enterijeru. Pogledajte koje su najpopularnije raskošne boje zidova.

Raskošne boje zidova: Tihi luksuz u enterijeru

Skandinavski tonovi

Skromna paleta prljavo-bele do tonova ovsenih pahuljica u kombinaciji sa rustičnim prirodnim materijalima zaista unose dozu luksuza.

Ono što je sigurno – bela je jedna od najsvestranijih nijansi u dizajnu. Kada je dominantna u enterijeru, odmah izaziva osećaj smirenosti i besprekornosti.

Tipično za tradicionalne skandinavske domove, zidovi u belim bojama pomažu maksimiziranju svetlosti tokom tih mračnih nordijskih zima, ali je takođe i sjajan način da se zablistaju karakteristike rustičnog perioda. Kombinujte je sa ledenobelim ili drvenim podovima, što će omogućiti da rustične grede dođu do izdražaja.

Neutralni tonovi

Dekoracija neutralnim bojama, inspirisana bojama iz prirodnog sveta, dodaje nežan i umirujući dodir enterijerima koji se mogu istaći teksturama i tonovima kako bi se uklopili u šemu boja koju preferirate.

Započnite od smirenih i prirodnih tonova, posebno ako želite enterijer u stilu tihog luksuza. Ali takav dizajn ne mora biti monoton jer možete da kreirate zanimljiv i uzbudljiv prostor kroz različite tonove. Neka vam baza budu bela i bež, a zatim uvedite karamela tonove, čak i crne akcente.

Ne treba potcenjivati moć neutralne palete boja za dodavanje topline i elegancije u prostoriju. Za harmoniju u kuhinji smanjite toplotu pomoću neutralne palete boja. Kuhinje bi trebalo da budu svetli i osnažujući prostori, pa je tihi luksuz idealni trend koji treba da pratite.

Raskošne boje zidova: Nežnozelena

Klasična, smirujuća i sinonim za prirodu, nežnozelena je nijansa koja unosi mir. Uređenje zelenom, posebno u njenim bledim varijacijama, generalno je umirujuća i opuštajuća boja. Budući da je boja koja predstavlja prirodu, ona čini da se osećamo dobro i pozitivno.

Dok je tamnozelena stimulativna i energična, nežnozelena je savršeni ton za spavaće sobe, jer smiruje i opušta i pomaže nam da dobro spavamo.

Raskošne boje zidova: Sivo-zeleni tonovi

Bezvremenski, elegantni, umirujući – ima mnogo toga što ćete voleti u spokojnoj sivo-zelenoj. Ova nijansa unosi raspoloženje, sofisticirani osećaj i dodaje veliku dubinu enterijeru. Savršen je za hodnike i dnevne sobe i dobro bi funkcionisao kao boja pozadine za umetnička dela.

Zeleno-sivi tonovi dobro se slažu sa belim nadvratnikom, donoseći svež i prirodan izgled prostoru.

Zemljanabraon boja

Ova nekada omražena boja se vratila i bolja je nego ikad jer izgleda tako luksuzno. Dekoracija ove sezone inspirisana je ekspedicijama svetskih putnika, sa bogatom paletom muškatnog oraščića, cimeta, đumbira i oker boje koje dodaju toplinu i dubinu enterijeru.

Smatra se da je zemljanabraon ima eleganciju koja je zaista sofisticirana, pa je idealan izbor za dnevnu sobu.

 

 

 


Miljana Momirović

Suchada Tansirimas/GettyImagesPlus