Kako da očistite masnoću sa rešetke u rerni?

by | June 8, 2023
Kako da očistite masnoću sa rešetke u rerni

Uporna masnoća na šporetu i u rerni je nešto što nas sve izluđuje. Srećom, postojie načini kako da očistite masnoću sa rešetke u rerni.

Kako da očistite masnoću sa rešetke u rerni?

Šporet i rerna su jedni od najčešće korištenih električnih aparata. Međutim, upravo to često korišćenje i masnoća koja je u većini slučajeva neophodna za ukusan obrok stvaraju problem u održavanju ovog aparata i uklanjanja masnoće. Osim toga, odlaganje čišćenja rerne nije pametno jer to doprinosi pojavi bakterija i klica, a ponekad utiče i na ukus hrane.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Čišćenje rešetke u rerni pastom za zube

Osim toksičnih proizvoda za čišćenje, postoje alternative koje su manje opasne, ali su podjednako efikasne. Pasta za zube je jedna od ovih opcija. Ona ima svojstvo izbeljivanja, antibakterijska je i sadrži fluor koja pomae u uklanjanju bakterija i prljavštine.

  • Razmažite pastu za zube po svim delovima rešetke u rerni
  • Pustite da deluje nekoliko minuta i uz pomoć sunđera uklonite pastu blagim pritiskom
  • Navlažite krpu vrućom vodom i uklonite ostatke paste za zube

Ostali načini kako da očistite masnoću sa rešetke u rerni

Možete isprobati još dva načina da uklonite masnoću sa rešetke.

Soda bikarbona
Soda bikarbona je sjajno univerzalno sredstvo za čišćenje koje će učiniti da rešetka bude kao nova. Potopite rešetku u mešavinu tople vode i sode bikarbone ili je poprskajte mešavinom. Ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ostatke obrišite krpom i vaša rešetka je čista.

Ulje ili puter
Ako ste ljubitelji lakih metoda, iskoristite preostalu toplotu rerne nakon spremanja obroka i podmažite rešetku uljem ili puterom. Pustite da deluje nekoliko trenutaka i obrišite sunđerom.

Dakle, čišćenje rešetke je zapravo veoma lako. Pasta za zube je najveći saveznik u borbi protiv mrlja i kada su druge stvari u pitanju, ali u ovom slučaju naročito. U svakom slučaju, isprobajte ove metode i ne brinite više o masnoj i prljavoj rešetki.


Snežana Vranić

Geo-grafika/GettyImagesPlus