Korak po korak: Kako očistiti prostirku za dušek

by | August 25, 2023
Korak po korak: Kako očistiti prostirku za dušek

Prostirka za dušek je odličan dodatak koji može značajno poboljšati udobnost vašeg kreveta. Međutim, vremenom se mogu pojaviti mrlje ili gubitak svežine.

Kako očistiti prostirku za dušek: Jednostavan vodič

Ako se pitate kako očistiti prostirku za dušek na način koji ga neće oštetiti, ne brinite. Imamo vodič za čišćenje koji je mnogo jednostavniji nego što mislite.

Potreban materijal:

  1. Sirće
  2. Čista krpa
  3. Soda bikarbona
  4. Usisivač

Kako očistiti prostirku za dušek: Pratite sledeće korake

Korak 1: Skinite posteljinu

Prvo, skinite posteljinu, uključujući čaršave, jastučnice i ćebad, i operite ih. Na taj način ćete osigurati da će vaš krevet biti svež kada ga ponovo nameštate.

Korak 2: Uklonite prostirku za dušek

Pažljivo uklonite jastučić sa dušeka i postavite ga na pod, sa gornjom stranom okrenutom prema gore. Ako je jastučić pretežak da biste ga sami premestili, zamolite cimera, prijatelja ili partnera da vam pomogne.

Korak 3: Poprskajte prostirku sirćetom

Napunite bocu sa sprejem sa ravnomernim prskanjem vodom i destilovim sirćetom. Poprskajte celu površinu jastučića ovom smesom. Ostavite da odstoji pet minuta pre nego što pažljivo obrišete jastučić čistom krpom.

Korak 4: Pospite prostirku soda bikarbonom

Nanesite sloj sode bikarbone po celoj površini prostirke. Ostavite da odstoji najmanje osam sati. Soda bikarbona će pomoći u uklanjanju neprijatnih mirisa.

Korak 5: Usisajte sodu bikarbonu

Kada je soda bikarbona odstajala i prostirka je svežeg mirisa, usisajte prašak usisivačem.

Korak 6: Vratite prostirku na dušek

To je sve! Sada možete vratiti jastučić na dušek i urediti krevet.

Odgovori na česta pitanja:

Da li se jastučić za dušek može prati?

Iako su neke prostirke za dušek perivi u mašini, drugi to nisu. Uvek je preporučljivo proveriti uputstva za održavanje na svojoj prostirci pre nego što je čistite.

Očistiti prostirku za dušek može biti jednostavno i efikasno. Prateći ovih šest koraka, možete osigurati da vaša prostirka bude čista, sveža i udobana za spavanje duži period.


AndreyPopov/gettyimages