Uredan stan: 5 trikova za besprekoran izgled

Uredan stan i to svaki dan možete da postignete s nekoliko trikova. Lakše je nego što mislite. Zato, oslonite se na naše savete

by | June 26, 2023
Uredan stan: 5 trikova za besprekoran izgled

Uredan stan i to svaki dan možete da postignete s nekoliko trikova. Lakše je nego što mislite. Zato, oslonite se na naše savete i postići ćete odlične rezultate. 

Uredan stan: Nekoliko trikova rešiće vam problem

Iako na prvi pogled deluje da je teško postići da vaš dom svakodnevno bude uredan, zapravo je lakše nego što mislite. Verovatno mislite da je to svakodnevna borba, da niste možda uredna osoba ili da jednostavno nemate vremena da se posvećujete sređivanju doma. Opustite se, jer donosimo vam odlične trikove za uredan stan – i to svakodnevno.

1. Uredan stan: Držite sitnice na jednom mestu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Preeti Shastri (@prettyinglife)

Članak se nastavlja posle reklama

Ako pogledate lepe fotografije urednih kuhinja i kupatila, postoji jedna stvar koja im je zajednička: radne ploče su, uglavnom, bez nereda. Ali, kako da to izvedete kada postoji čitav niz stvari koje su vam svakodnevno potrebne.  Odgovor je jednostavan: stavite ih zajedno na jednu lepu tacnu ili u ukrasnu kutiju. Zamislite to kao organizovani haos; na primer kutija puna nakita ili sredstva za negu lica. S ovom organizacijom radne površine imaće više mesta, delovaće čisto i uredno.

2. Složite predmete po boji

Savršeno za police za knjige, kuhinjske police ili bilo koje mesto gde imate kolekciju stvari izloženih na otvorenom. Vaš nered izgledaće organizovanije tako što ćete, na primer  knjige sortirati prema duginim bojama: crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava i ljubičasta. Takođe,  bele, crne i smeđe knjige možete poređati na posebnu policu. Iako se zapravo, niste otarasili viška predmeta ili ih čak ne sakrivate od pogleda, oni će odmah izgledati urednije  jer su sortirani po boji. Osim toga, čine odličnu dekoraciju.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Uredan stan: Kako da sredite fioke

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NEAT Method ® (@neatmethod)

One su najčešeći problem, jer nisu izložene pogledu, a u njih svašta trpamo. Kako bi fioke izgledale uredno, poslužite se ovim trikom. Ispraznite fioku, a zatim u njih stavite  stvari koje često koristite. Ostatak odložite u kesu i odložite je u orman na mesec dana. Nakon toga izračunajte koliko puta ste za to vreme imali potrebu da prebirate po toj kesi. Ukoliko niste nijednom, to znači da vam te stvari uopšte ne trebaju.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Kreirajte svoj “Inbox”

Čak i ako svaka stvar u vašem domu ima svoje mesto, verovatno vam to predstavlja malo opterećenje. Jer, šta ako ste u žurbi i nemate vremena za sređivanje. U tom slučaju možete da nabavite neku kutiju u kojoj ćete odlagati neke stvari, pa kasnije, kada budete imali vremena lepo ćete ih rasprediti na svoje mesto. Takođe, možete da te stvari trenutno odlažete u ormar u predsoblju. Na taj način, vaš dom će se stalno izgledati uredan, čak i kada ste u najvećoj gužvi.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Osmotrite dom iz drugog ugla

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Style Me Pretty Living (@smpliving)

Ono što vaši prijatelji vide kada uđu u vaš dom u odnosu na ono što vi vidite nije uvek ista stvar. Čak i ako ste primenili gore navedene metode organizovanja i pospremili stvari najbolje što možete, vaš dom bi i dalje mogao da drugima izgleda prilično neorganizovano. Da biste otkrili da li je to slučaj, promena perspektive može da pomogne. Stanite u jedan ugao sobe i  slikajte telefonom prostor. Pogledajte fotografije. Ovo će vam pomoći da vidite kako vaš dom izugleda u očima drugih. Pomoći će vam da identifikujete i sredite “kritične zone”.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Dijana Škorić

4595886/gettyimages.com