KAKO DO MANJE BUKE U SANITARNIM INSTALACIJAMA

by | July 27, 2022
geberit kupatilol uredjenje

Trend odlaska iz velikih gradova u mirnije oblasti poslednjih godina izuzetno je izražen. Jedan od značajnijih razloga koji utiče na kvalitet života je i buka, koju je Svetska Zdravstvena Organizacija odavno svrstala u grupu zagađivača.

Često zapostavljena, buka koja dopire iz sanitarnih instalacija može kvariti idilu svakodnevnog života. Pri korišćenju toaleta cevi vibriraju usled protoka vode, a zid u koji su ugrađene prenosi vibracije dalje, do ostalih prostorija i stanova. Ponekad buka remeti spvanje ili vas u svakodnevnom funkcionisanju sprečava da se fokusirate na bilo šta drugo.

geberit kupatilo uređenje

Članak se nastavlja posle reklama

Gradnja zajedničkih objekata je sama po sebi puna izazova, a zvučna izolacija mora imati visok prioritet. Često se dešava da fokus bude na termalnoj izolaciji, dok se zvučna stavlja u drugi plan, ili se odnosi samo na podove. Ne treba zaboraviti da rešen problem buke ne utiče samo na udobnost i kvalitet života ukućana, nego i na dobre odnose sa komšijama.

Međutim, ovi problemi ne dešavaju se samo u stambenim zajednicama. Koliko puta se dogodilo da otputujete na odmor, smešteni ste u luksuznom hotelu, ali vas buka sprečava da se opustite?

Buka je najčešća zamerka koje gosti daju hotelima.

Članak se nastavlja posle reklama

Svesni toga, hoteli sve veću pažnju posvećuju rešenju ovog problema, a dobar primer je luksuzni hotel Regent Porto Montenegro, koji je svih 80 soba opremio izuzetno tihim instalacijama.

Takođe, odabir kvalitetnih instalacija pomoći će i investitorima da poboljšaju vrednost svoje investicije.

Članak se nastavlja posle reklama

geberit kupatilo uređenje

Kako do željene tišine?

Članak se nastavlja posle reklama

Pravilnim pristupom i izborom adekvatnih elemenata, buku u sanitarnim instalacijama možete lako eliminisati.

Pratite pet saveta kompanije Geberit kako biste u željenoj prostoriji obezbedili tišinu.

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Definišite zaštićene prostorije, jer sve počinje dobrim planiranjem

O tišini spavaćih i drugih prostorija u kojima je neophodna tišina potrebno je voditi računa još u fazi projektovanja.

  1. Postavite savremenu predzidnu konstrukciju

Sledeći korak je postavljanje savremene predzidne konstrukcije koja predstavlja osnovu vrhunske izolacije od buke.

  1. Ne dodirujte masivne zidove u zgradi

Kako biste došli do željenog rezultata, neophodno je sprečiti prenošenje vibracija, pa je imperativ da se cevi odvoje od masivnih zidova u zgradi, a tamo gde je to neophodno treba koristiti zvučno izolovane materijale.

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Izaberite tihe proizvode

Kompanija Geberit u svom asortimanu ima sve što vam treba za tišinu – sistem tihih proizvoda koji se jednostavno montiraju, kao i stručno znanje u oblasti planiranja i montaže.

Među rešenjima se ističu Geberit Duofix ugradni vodokotlići i Silent-PP kanalizacione cevi. Zahvaljujući preko 200 varijanti, Geberit Duofix instalacioni elementi pokrivaju gotovo svaku upotrebu koju zamislite. To omogućava instaliranje WC-a, pisoara, umivaonika, armatura i zidnih odvoda. Silent-PP je tiha kanalizaciona cev, projektovana i testirana u zvučnoj laboratoriji kompanije Geberit. Hidraulično optimizovani fazonski komadi će se pobrinuti za veći kapacitet oticanja i manje šuma u kanalizacionoj cevi. Njen kvalitet ne cene samo stanari i gosti hotela, nego i vodoinstalateri.

  1. Obratite se stručnjacima kompanije Geberit

Ukoliko niste sigurni šta odabrati i kako implementirati odabrano, stručnjaci kompanije Geberit će vam rado pomoći svojim savetima, da razrešite sve dileme.

Članak se nastavlja posle reklama

O kompaniji Geberit:

Geberit grupa je vodeća evropska kompanija za sanitarne proizvode i aktivna je širom sveta. Geberit Grupu odlikuje snažno lokalno prisustvo u većini zemalja Evrope što predstavlja jedinstvenu dodatnu vrednost kako u oblasti sanitarne tehnike tako i u oblasti sanitarne keramike. Proizvodni kapaciteti obuhvataju 29 proizvodnih pogona, od toga 6 u prekookeanskim zemljama. Glavno sedište koncerna se nalazi u Rapperswil-Jona u Švajcarskoj. Sa više od 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja kompanija Geberit u 2019. postigla je neto obrt od 3,1 milijardi CHF. Akcije kompanije Geberit su na SIX Swiss Exchange. Od 2012. akcije kompanije Geberit sastavni su deo SMI (Swiss Market Index).

Članak se nastavlja posle reklama