KAKO SAM PRONAŠLA SVOJ IDEALNI SMART TV

by | May 31, 2022
hisense tv

Televizor uz koji su mi omiljeni filmovi dobili potpuno novu dimenziju

Spremni ste za kupovinu novog televizora, ostalo je još samo da pronađete uređaj koji će ispuniti sve vaše kriterijume? Znam kako se osećate, budući da smo se, nakon što je postalo jasno da je došlo vreme da se rastanemo od našeg starog televizora, suprug i ja dali u potragu za njegovim naslednikom. Bilo nam je važno da to bude pametan televizor, pouzdan i lak za rukovanje. Izbor je pao na UHD (Ultra High Definition) smart TV, pre svega zbog njegovog naprednog operativnog sistema Hisense VIDAA Smart. Hisense je kompanija poznata po korišćenju novih tehnologija, što se u našem slučaju potvrdilo.

hisense tv

Članak se nastavlja posle reklama

Tome je doprineo i Dolbi Vision – trenutno najviši HDR (High Dinamic Range) format. Na ekranu smo videli detalje koje prilikom ranijih gledanja niko od nas dvoje nije primetio. Posebno mi se dopala i funkcija koja može da podrži više zvučnika koji rade istovremeno, a da svaki ima zaseban zvuk. Ton se prenosi do svakog ugla sobe, tako da smo imali utisak da sedimo u bioskopskoj sali, a ne našoj dnevnoj sobi. Zvuči neverovatno, ali čuli smo čak i šuštanje krzna životinja.

hisense tv

Ali, da se vratimo na početak. UHD smo, prvenstveno odabrali zbog njegovog operativnog sistema. VIDAA ubrzava vreme pokretanja i brzo pristupa aplikacijama uz pomoć glasovne kontrole. Nema potrebe za pritiskanjem tastera, ni za eksternim uređajima ili drugim asistentima – ako tražite filmove, muziku ili vremensku prognozu, samo recite i VIDAA će izvršiti komandu. Takođe, ovaj centar sadržaja prati ono što vam se dopada i kreira sadržaj po meri, nudeći mnoštvo serija i aplikacija kao što su Netflix, YouTube, Prime Video i još mnogo toga. Sa VIDAA je naš TV postao bekstvo od svakodnevice u uzbudljiv svet sporta, filmova, muzike i umetnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne znam da li se i vi stalno raspravljate oko toga da li se TV gleda sa upaljenim ili ugašenim svetlom, ali nama je UHD rešio i taj problem. Hisense televizori automatski prepoznaju ambijentalno osvetljenje i prilagođavaju se kako bi se održala optimalna podešavanja kontrasta bez obzira kako se svetlo oko vas menja. Od sada se posle posla samo udobrno smestimo na kauč, opustimo i pustimo TV da radi svoj posao.

Kada izađe nova sezona neke serije koju volimo, ponekad je celu odgledamo, a primetili smo da nam se oči mnogo manje umore nego inače. Naknadno smo otkrili da je to rezultat TÜV Rheinland sertifikata, kojim je Hisense dokazao da efikasno smanjuje štetni uticaj plavog svetla i štiti vaše oči, čak i nakon dugog gledanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Mi smo se odlučili za A7GQ, mada UHD TV linija kompanije Hisense nudi niz modela koji podižu iskustvo uživanja u TV sadržajima na potpuno novi nivo. U najužem izboru bili su nam i A6BG i A63H, tako da ne sumnjamo da i na njima možete da uživate u slici kristalno čistoj kao planinski potoci i dinamičnoj kao odraz sunčevih zraka koji udaraju o površinu vode.

Nadam se da sam vam pomogla da se odlučite, a više informacija o ovim sjajnim televizorima možete pronaći na UHD TV – Hisense.

Članak se nastavlja posle reklama