Dekoracija zida iznad sofe: 7 korisnih saveta

by | July 17, 2023
Dekoracija zida iznad sofe

Dekoracija zida iznad sofe pretvoriće ovaj prazan prostor u centralnu tačku. Otkrijte sedam načina da unapredite estetiku prostora.  

Dekoracija zida iznad sofe doneće čudesnu transformaciju

Ako imate prazan zid iza sofe, verovatno se pitate kako da ga popunite. Dekoracija zida je savršen način da ovaj zid učinite atraktivnim i dekorativnom tačkom prostora.

Bez obzira da li više volite klasični izgled s puno detalja ili nešto modernije, naši saveti mogu vas inspirisati i ohrabriti da u svom stilu dekorišete ovaj zid.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Galerija slika  iznad sofe


Zidovi prepuni slika su popularni u dizajnerskim šemama, ali neki od njih idu korak dalje. Ako je prostor mali, zidni poanel dodaje arhitektonsku teksturu i stvara senku i dubinu u prostoriji. Nema potrebe da se plašite da okačite slike na panel. Iako će vas njena geometrija dovesti u iskušenje da centrirate slike, zaista nema potrebe za tim.

2. Dekoracija zida iznad sofe: Kombinujte sliku s policama


Ako želite da dnevna soba izgleda skupo, onda je prelepa stolarija po meri u kombinaciji s dobro odabranom umetničkom slikom odličan izbor. Stolarija po meri će rezultirati uređenim i mirnim, ali i lepim domom.

3. Okačite velike slike

Članak se nastavlja posle reklama

Prostor iznad sofe je idealno mesto za vaša omiljenih umetničkih dela. Ljudi često smatraju da bi trebalo da kupe male slike ako imaju malu dnevnu sobu, ali to zapravo čini prostor vizuelno manjim. Sa velikom slikom vaša dnevna soba će izgledati interesantnije.

4. Neka pogled govori


Pričanje priča u dizajnu enterijera je od vitalnog značaja. Samo lepi predmeti nisu dovoljni. Vaša priča je jedan od najvažnijih sastojaka dizajna i vaš život bi trebalo da ima ključnu rezonancu u vašim enterijerima. Ukolko ste dovoljno srećni da imate veličanstven pogled, onda preporučujemo da svoju sofu postavite ispred prozora.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Uokvirite svoju sofu ugrađenim elementima


Ovaj prelepi zid od stolarije po meri u hladnoj nijasi izuzetno je karakterističan i pruža dosta otvorenog i zatvorenog prostora za skladištenje. Završni pečat je osvetljenje. Bez pravog osvetljenja, moglo bi da izgleda skoro crno tokom večeri, tako da je mešavina zidnih lampi i centralnog osvetljenja storila odlčan balans.

6. Dekoracija zida iznad sofe: Postavite simetrični displej


Simetrija je trik koji često korsite dizajneri za enterijera. Ova postaka deluje umirujuće i prijatna je oku. Potrudite se samo da stavite iste tematike i takođe istih okvira. Simeterija definitivno stvara harmoniju i u malim prostorima jer izgledaju veće i urednije.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Napunite zid policama


Police mogu da deluju kao umetničke instalacije same po sebi. Postavite ne njih predmete iste vrste, ali ne bilo koje nego one koje imaju neku umetničku vrednost. Još bolji efekat se postiže ako su u jake boje u pitanju.

Na ovom primeru kombinovanje boja, starinskih tkanina i geometrijskog tepiha bio je fantastičan način da se osveži ova dnevna soba.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Dijana Škorić

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com