Idealni garderoberi za funkcionalnost, stil i estetiku prostora

by | June 30, 2023
Idealni garderoberi za funkcionalnost, stil i estetiku prostora

Odabir garderobera ili ormara može biti važan i uzbudljiv korak u uređenju doma. Garderoberi su ključni elementi za organizaciju i skladištenje odeće, obuće i drugih predmeta, te mogu učiniti veliku razliku u pogledu funkcionalnosti, stila i estetike prostora. U zavisnosti od individualnih potreba i preferenci, pronalaženje idealnog garderobera ili ormara može da doprinese praktičnosti i izgledu ambijenta, ali i da transformiše celokupan prvi utisak o domu.

Kako je svaki enterijer poseban i jedinstven za sebe, tako i odabir komada nameštaja za taj ambijent mora odgovarati svrsi samog prostora. Praktičnost kod manjih ambijenata je veoma bitna, tako da ukoliko opremate prostoriju namenjenu samo za garderobu ili jedan kutak spavaće sobe, garderober SIERRA je odličan izbor. Pored toga što sadrži klizni mehanizam koji štedi prostor, sam garderober je dostupan u više dezena i dimenzija, kao i u opcijama sa i bez ogledala. Sadrži elemente za kačenje kao i police za odlaganje garderobe.

Ukoliko odaberete garderober SIERRA 220 OG u grafit sivom dezenu, sam dekor možete istaći zidom u drugoj boji, tapetom ili dodavanjem manjeg komada nameštaja i dekoracije u drugoj boji koji bi osvežili sam ambijent. Takođe, uz ovaj dekor možete kombinovati i komodu DUERO u istom dekoru, a odlično bi se uklopio i francuski ležaj LOZANA. Dekorativni detalji u jarkim bojama sjajno će osvežiti ambijent, a možete odabrati pleteni tabure u narandžastoj boji, kao i prekrivač DIAMOND u žutoj nijansi. Moderan zidni sat takođe će oplemeniti prostor i neizostavan je detalj.

Dodatni prostor za skladištenje svakako je dobrodošao u bilo kojoj prostoriji, tako da ukoliko opremate ambijent u istom stilu i dezenu, jako je bitno da uklopite i komade po istim karakteristikama.

Veliki broj kolekcija iz asortimana poseduju komade nameštaja za opremanje dnevnog boravka, predsoblja i spavaće sobe u istom dezenu, pa kolekcija PROWANSJA predstavlja savršen odabir za sve ljubitelje toplog i rustičnog stila.

Kutak dnevnog boravka ili spavaće sobe može upotpuniti ormar PROWANSJA zajedno sa istoimenom komodom u belom dekoru, koji upotpunjuju sitni detalji poput crnih ručica.

Ambijentu možete dodati dekoraciju koja je u sličnom ili istom dekoru kao i detalji koji odlikuju ovu kolekciju, poput crnog metalnog svećnjaka ili slike sa ramom u belom dekoru. Dodavanjem zavese i pampasa unećete dozu prefinjenosti i svežine u dom.

Predsoblje obično zahteva najviše prostora za skladištenje garderobe, jakni i kišobrana, pa i stvari koje ne upotrebljavamo baš uvek i svakoga dana, a sa druge strane je ipak potrebno da nam budu na dohvat ruke.

Idealno rešenje za jedno predsoblje je upravo odabir ormara manjih dimezija. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu ormar LEON 3K2FO, koji je dostupan u više dimenzija i dezena, i pruža i sadrži baš sve pogodnosti za opremanje jednog predsoblja. Fioke, zatvoreni delovi sa elementima za kačenje, kao i više polica za odlaganje stvari čine ga veoma praktičnim, a ujedno sadrži i otvoreni deo za odlaganje ključeva, torbe i drugih neophodnih stvari pri izlasku iz stana. Dodavanjem stolice ili taburea možete upotpuniti ambijent komadima za sedenje.

Odabir pravog rešenja za odlaganje koje odgovara vašim potrebama i stilu može unaprediti vašu svakodnevnu rutinu i stvoriti prostor koji je dobro organizovan. Transformacija vašeg doma uz pomoć idealnog garderobera ili ormara nije samo pitanje organizacije, već i stvaranje prostora koji odražava vašu ličnost i stil i koji će vam pružiti zadovoljstvo i olakšati svakodnevni život.