Ikea police – kreativno i praktično

by | November 22, 2022

Navikli smo da tražimo nameštaj za određenu specifičnu namenu zbog čega često potrošimo i više novca nego što je potrebno. Nameštaj brenda Ikea je osmišljen tako da uz malo kreativnosti možete formirati željeni izgled prostorije. 

Ikea police u svojim različitim dimenzijama i obradama su se pokazale kao najtraženiji proizvod jer su vrlo prilagodljive svakoj prostoriji i mogu poslužiti u bilo koje svrhe kada je reč o odlaganju stvari. Uz jednostavne elemente iz ove kolekcije sami možete opremiti skoro svakiu prostoriju i obezbediti joj dovoljno skladišnog prostora.

Osim toga, jednostavan izgled Ikea police omogućava stvarima i ličnom dekoru da dođe do izražaja što celokupnom enterijeru daje određenu notu autentičnosti.

 

 

Ikea police: model KALLAX

Naizgled jednostavan model ove police može se koristiti u različite svrhe što ćemo vam pokazati u nastavku teksta. Reč je o modelu KALLAX koji se može pronaći u nekoliko boja, a više o samom proizvodu možete pogledati ovde. Takođe, ova serija sadrži još nekoliko modela različitih dimenzija, čija je osnova ista, samo se segmenti umnožavaju.

 

Ikea police za uredno odlaganje

Ovo je primer kako uz samo nekoliko koraka možete dobiti savršen kutak za odlaganje svih neophodnih sitnica. Police su postavljene na drveno postolje koje ih je unapredilo, a kutije i korpe su koršćene za postizanje urednosti. Za kraj, jedna biljka i uramljene slike su ukrasile njihovu površinu.

 

Korisno u dečjoj sobi

Ovako jednostavan nameštaj je dobrodošao i u dečjoj sobi koju je najteže održavati urednom. Međutim, ako unapred uredite kutak za knjige i igračke, deca će lakše naučiti da odlagaju stvari tamo gde im je mesto. Zato, potražite ovu policu u Ikea prodavnici i njome upotpunite prazan kutak u sobi.

 

Ikea zidne police

Ovaj model Ikea police je vrlo lagan pa ih možete okačiti na zid i tako dobiti sasvim drugačiji efekat. Osim toga, ako napravite niz od dve ili tri ovakve police vaša prostorija će dobiti vrlo moderan elemenat koji možete ukrasiti različitim dekorom.

 

Ikea police kao muzički kutak

Zbog svojih dimenzija ove police su se pokazale kao omiljene među kolekcionarima ploča. A moramo se složiti da su idealno rešenje ako želite da formirate mali muzički kutak u svojoj prostoriji. Na fotografiji možete videti kako je element primenjen u ovoj funkciji i na identičan ničin opremiti svoju.

 

Ikea police kao mini bar

Ikea police se mogu koristiti i u zanimljive svrhe, kao na primer kada želite da formirate mini bar. Polica je postavljena na točkiće kako bi se lakše prenosila, a unutar segmenata se nalaze i čaše i prateći detalji, a naravno nije izostao ni dekor koji će ovu postavku dodatno ulepšati.

 

Nadamo se da vas je neki od datih primera inspirisao da i vi pronađete kutak za ovu policu u vašem domu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanit Janthra/gettyimages