Kako da uklopite drveni nameštaj u vašem domu?

by | 18 septembra, 2023
Kako da uklopite drveni nameštaj

Drveni nameštaj je predivan, a osim toga veoma dugo traje i skoro je nezamenjiv. Međutim, kako da uklopite drveni nameštaj u vaš dom? Svejedno da li je u pitanju stari ili novi nameštaj, u tekstu pronađite nekoliko sjajih saveta.

Kako da uklopite drveni nameštaj?

Ovaj održivi nameštaj je predivan i zbog toga je uvek u modi. Prirodni materijal u divnim bojama uvek onisu posebnu atmosferu u svaku prostoriju. Drveni nameštaj lako možete uklopiti u bilo koju prostoriju, stoga ne oklevajte. Evo nekoliko ideja koje možete da isprobate.

Kako da uklonite buđ s drvenarije

Drveni sto za kafu

Ako vaša prostorija ima svetlu podlogu, onda je tamni drveni sto za kafu savršen za ovu prostoriju. Ovo je centralni deo skoro svake dnevne sobe i njegova prirodnost će dati jedinstven efekat vašoj prostoriji. Ukoliko želite drveni sto za kafu, a onaj koji imate je visok, sasecite mu noge na željenu visinu i uživajte u novom komadu nameštaja.

Kako da uklopite drveni nameštaj: Drvena komoda

Komode su nameštaj koji možete postaviti u nekoliko prostorija. Njih možete postaviti u spavaću sobu, hodnik ili bilo koju drugu sobu koja vam odgovara. Ona je veoma praktična zbog prostora za skladištenje, a može da unese veoma poseban dodir u vašu prostoriju. U zavisnosti od njene boje, možete sa njom istaći kontrast ili je savršeno uklopiti.

Drvene vitrine

Vitrine su sjajne ako u prostoriji želite red i toplinu. Ukoliko vam se više uklapaju druge boje od onih sa prirodnom bojom, možete da prefarbate vitrinu u željenu boju. Ovaj komad nameštaja je savršen za dnevnu sobu, trpezariju ili kuhinju. Ovo je odličan način da zaštitite i pokažete divno posuđe koje imate.

Kako da uklopite drveni nameštaj: Police za biblioteku

Ima li ičeg lepšeg od kućne biblioteke? Ako ste strastveni čitalac onda vam je neophodan prostor gde ćete da stavite sve knjige. A takav prostor možete imati u dnevnoj sobi ili kancelariji. Uz njih možete staviti i klupu i napraviti pravi kutak za čitanje.

Drvene fotelje

Još jedan tip nameštaja koji je posebno zanimljiv jesu drvene fotelje koje se lako uklapaju i u svaki moderan dizajn, naročito ako imate još nekoliko komada drvenog nameštaja. Uz savršenu nijansu sedaonog dela imaćete pravi udoban kutak u dnevnoj sobi.

Dakle, sa drvenim nameštajem nema greške. Osim što ima posebnu lepotu u svojoj prirodnosti, on je veoma održiv, dugoročan i pogodan za skoro sve situacije.


Snežana Vranić

CreativaStudio/GettyImagesPlus