Najpopularnija sofa 2023. je idealna za malu dnevnu sobu

by | June 25, 2023
Najpopularnija sofa

Zaboravite na sofe od tamnozelenog somota jer je ova sezona u znaku – pasulja. Šalu na stranu, ovo je najpopularnija sofa koju holivudske dame obožavaju.

Najpopularnija sofa 2023. je idealna za malu dnevnu sobu

Ako ste ljubitelj enterijera i pratite trendove, sigurno ste makar jednom naišli na ovaj oblik sofe koji podseća na zrno pasulja (kidney sofa).

Najpopularnija sofa inspirisana maksimalizmom

Ipak, ovo nije novi trend jer ovaj stil ima korene u maksimalističkom dizajnu iz 1970-ih i 1980-ih. Kako se navodi u članku iz 2020. godine, maksimalizam je u velikoj meri popularizovan od strane Pattern & Decoration pokreta, grupe umetnika koji su doveli u pitanje “isključujuću i evrocentričnu” prirodu minimalizma. Kao odgovor tome, stvorili su estetiku koja je obložena ekscentričnim šarama, neobičnim oblicima i smelim bojama – maksimalizam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rouse Home (@rouse_home)

Međutim, današnje sofe u obliku pasulja su sada su dostupne u nizu modernih savremenih boja. Naravno, i dalje su najpopularniji neutralni modeli ali vredi obratiti pažnju i na tamnonarandžastu ili zemljanoroze boju – dve najpopularnije boje sezone.

Prednost ovakvog modela je u tome što je niži od uobičajenih sofa, te zbog toga doprinosi da prostor izgleda vizuelno veće. Zato je idealan izbor ukoliko imate mali dnevni boravak.

Sofa u obliku pasulja u domovima poznatih

Da je ovo najpopularnija sofa, svedoči o tome i činjenica da se nalazi u domovima poznatih dama. Sofa Khloe Kardashion je sivoj boji sa dva dekorativna jastuka. Kate Hudson ima laneno-bež model, a Chrissy Teigen ima kremasti model sofe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Jedna od poznatih dama istakla je da joj takav model nameštaja pomaže da istakne njenu odeću i figuru na fotografijama na Instagramu. I zaista izgleda izvanredno na fotografijama ali i u samom prostoriju jer doprinosi komfornijem i zanimljivijem ambijentu. Kako se vama dopada ovaj model?


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus