Kako izabrati najbolji sto za šminkanje za vašu spavaću sobu

by | September 26, 2023
sto za šminkanje nameštaj spavaća soba
U današnjem svetu, sto za šminkanje postaje sve neizostavniji deo moderne spavaće sobe. U nastavku saznajte kako da ga odaberete. 

Sto za šminkanje: Savršen izbor

Kada birate sto za šminkanje za svoju spavaću sobu, prvi korak je razmatranje veličine i dimenzija. Izmerite prostor u koji planirate da ga postavite i koristite te parametre kako biste odabrali odgovarajuće dimenzije stola. Obezbedite dovoljno prostora za noge i udobno mesto za stolicu.

Ujednačen stil i estetika 

Odlučite se za izgled stola za šminkanje koji se slaže sa postojećim dekorom i nameštajem u vašoj spavaćoj sobi. Za elegantan tradicionalni izgled, nameštaj od tvrdog drveta sa krivudavim nogama i mermernim vrhom izražava sofisticiran ukus. Provansalski stil i beli nameštaj u stilu “shabby chic” odlično se slažu sa šminkerskim stolovima inspirisanim vintage dizajnom. Savremene spavaće sobe mogu se opredeliti za modele sa metalnim i staklenim materijalima. Ako vaš dekor ima eklektičan šarm, potražite sto koji uključuje jedinstvene detalje.

Članak se nastavlja posle reklama

Uključivanje prostora za skladištenje 

Sto za šminkanje treba da uključuje integrisano skladištenje kako biste organizovali sve svoje stvari za šminkanje. Potražite fioke, ormariće i police ugrađene u sam komad nameštaja, umesto zasebnih stolova. Ovo će vam omogućiti da održite stvari organizovanim, a opet lako dostupnim dok se pripremate. Takođe, potražite organizatore unutar fioka koji će vam pomoći da razdvojite šminku, četkice, nakit i druge dodatke. Ako sto nema dovoljno ugrađenih elemenata za skladištenje, možete postaviti korpe ili tacne na radnu površinu kako biste držali manje predmete pri ruci.

Izbor multifunkcionalnih opcija

S obzirom na to da je dostupan prostor često ograničen u mnogim spavaćim sobama, razmislite o multifunkcionalnom stolu za šminkanje koji može služiti i kao radni sto ili konzola. Potražite modele sa sklopivim frontovima ili bočnim panelima koji mogu sakriti šminkerski deo. Neki stolovi imaju i obrnutu površinu sa ogledalom sa jedne strane i ravnom površinom sa druge strane. Stolovi sa točkićima vam omogućavaju da ih pomerate uz zid ili u ormar kada nisu u upotrebi za šminkanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Sto za šminkanje: Odabir kvalitetnih materijala

Trajnost, lako čišćenje i održavanje su ključni faktori kada se razmatraju materijali. Čvrsto drvo poput hrasta dobro odoleva deformacijama i ogrebotinama tokom svakodnevne upotrebe. Drvo visokog kvaliteta omogućava opciju raznih finiša kao što su boje i lakovi, kako bi se uskladili sa bilo kojim dekorom. Izbegavajte nižekvalitetne iverice. Laminati i termo-folije na drvenim panelima takođe povećavaju otpornost na vlagu. Što se tiče radne površine šminkerskog stola, ogledala i staklo skupljaju manje otiske nego drvo. Neke metalne površine takođe nude elegantan izgled i lako održavanje. Izaberite materijale koji će izdržati vašu svakodnevnu rutinu šminkanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Promišljanjem o svojim potrebama i prostoru, pronalaženje savršenog stola za šminkanje postaje mnogo lakše. Neka individualni stil dođe do izražaja dok istovremeno razmišljate o praktičnim aspektima.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages